Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan ‘Oyunpazarı’ isimli kreşin açılışı renkli görüntüler oluştururken, 7’inci kattan düşen ve temizlik işçisi tarafından kurtarılan 4 yaşındaki Ecrin Esen’in de bu kreşe geleceğini belirtildi.

Ihlamurkent mahallesinde bulunan Odunpazarı Belediyesi Ihlamurkent Sosyal Yaşam Merkezi’nde açılışı gerçekleşen ‘Oyunpazarı’ isimli Gündüz Bakım Evi ve Kreşinin açılış töreninde çocukların yanı sıra anne ve babalarda keyifli dakikalar geçirdi. Açılış öncesinde yapılan balon gösterisi çocuklar kadar, anne ve babalarını da şaşırttı. 3, 4 ve 5 yaşındaki çocukların hazırladığı gösteriler gelen konukları güldürmeyi başardı. Bir öğretme tarafından anne ve babalar için başlatılan oyuna Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katılması sonrasında eğlenceli dakikalar yaşandı.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Gökmeydan mahallesinde bir apartmanın 7’inci katında ki evlerinin camından düşen ve bir temizli görevlisi tarafından kurtarılan Ecrin Esen’in de tedavisinin ardından bu kreşe geleceği öğrenildi.

Kreşin açılışı sonrasında konuşan Belediye Başkanı Kazım Kurt, özellikle çalışan annelerin çocuklarını bırakabilecekleri güvenli bir yerin olmasın gerektiğini söyledi. Yaptıkları örnek çalışmanın devamının geleceğini ifade eden Kurt, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz önceden bu kreşin açılışını programlamıştık. Ama tamda farkındalığın ortaya çıktığı bir haftaya denk geldi. Ben küçük Ecrin’in de bu kreşte istediği sürece kalabileceğini daha öncede söylemiştim zaten. Bu durum çalışan kadınlarımızın en büyük sorunlarından bir tanesi. Hatta çalışmayan kadınlarında çocuklarını zaman zaman bırakabilecekleri bir imkan olmalı. Özel bir işi olduğunda yada acil bir çıktığında çocuğunu bırakıp gidebileceği bir mekan olmalı. Odunpazarı Belediyesi de bu hedef doğrultusunda yeni yatırımlar yapacaktır.”