KONYA (AA) - YAVUZ GÖRÜR - Konya'nın Torosların eteğinde kurulu küçük ilçesi Halkapınar'da yatılı ortaokul öğrencileri, kullanılmayan yatakların birleştirilmesiyle yapılan güreş minderinde hazırlandıkları il müsabakalarında 2 altın ve 8 bronz madalya kazandı.

Genellikle köylerden gelen öğrencilerin eğitim gördüğü Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulunun (YBO), Konya'daki yıldızlar 14-15 yaş serbest ve grekoromen stil güreş müsabakalarına katılacak küçük güreşçilerinin başarısı için okul yönetimi ve veliler adeta seferber oldu.

Sporcuların müsabakalara hazırlanması için pansiyon bölümündeki kullanılmayan 36 yatağı birleştiren okul görevlileri ve veliler, sosyal hizmetler salonunda 70 metrekarelik güreş minderi oluşturdu.

Yataklardan yapılan minderde müsabakalara hazırlanan öğrenciler, 74 sporcunun katıldığı şampiyonada 2 birincilik, 8 de üçüncülük kazandı. Altın madalya alan 7. sınıf öğrencisi Oğuz Kardemir ve 8. sınıf öğrencisi Mehmet Taşlıca, Konya'yı Türkiye genelinde yapılacak şampiyonada temsil etme hakkını elde etti.

- Eski yataklardan güreş minderi yaptılar

Çocukları şampiyonaya hazırlayan okul müdürü Ömer Faruk Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin güreşe ilgisini görünce il müsabakalarına katılmaya karar verdiklerini söyledi.

Hazırlık için önlerinde çok az zamanın olduğunu belirten Gümüş, şöyle devam etti:

''Zamanımız ve imkanlarımız çok kısıtlıydı. Ani kararla, arkadaşlarımızla yataklardan minder yaparak bir çözüm ürettik. Pansiyon binamızdaki eski yataklardan antrenman için alan oluşturduk. Üniversiteler arası yarışmalarda Türkiye üçüncülüğüm var. Geçmişten gelen tecrübelerimle okul güreş takımımızı elimden geldiğince çalıştırdım.''

Gençlik ve Spor Bakanlığının okul sporları faaliyet programında yer alan şampiyonada 2 öğrencisinin altın, 8 öğrencisinin de bronz madalya kazanmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Gümüş, ''Çocuklarımızın antrenman şartlarını, rakiplerimizin çoğunun profesyonel hoca ve ekipmanlarla çalıştıklarını, hatta bazı rakip öğrencilerin sahip olduğu imkanları düşündükçe, elde ettiğimiz başarının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

''Çocukların ilgisi ne yönde ise biz öğretmen ve idareciler, öğrencilerimize o imkanı tanımak durumundayız'' diyen Gümüş, eğitimin en büyük görevinin çocukları hayata hazırlamak olduğunu anımsattı.

- Konya'yı 2 sporcu temsil edecek

Gümüş, küçük güreşçilerin daha iyi imkanlarda spor yapabilmesini sağlamak için gerekli girişimleri başlattıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

''Güreş tecrübemiz çok az olmasına rağmen Halkapınar'da bir ateş yaktığımızı, ata sporumuzun sevilmesi ve yaşamasına katkı sağladığımızı düşünüyorum. Ata sporumuzun yeni gelecek ekipmanlarla ilçemizde daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Grup müsabakaları ve ardından Türkiye finallerine katılmayı hedefliyoruz."

Okulda hizmetli olarak görev yapan, öğrenci velisi Sünbül Karcı da çocukların başarısı için ellerinden geleni yaptıklarına dikkati çekerek, "Güreş minderi gelene kadar, kendi imkanlarımızla eski yatakları birbirine dikerek minder yaptık. Çocuklarımız güreşlere hazırlanırken, kafalarını gözlerini bir yerlere çarpmasınlar istedik. Verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini görmek bizi hem mutlu etti hem de gururlandırdı'' diye konuştu.

- Spor salonunun eksikleri gideriliyor

Halkapınar Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Harun Aydın, ilçede yeni yapılan spor salonu ve kültür merkezinin eksiklerinin en kısa sürede giderileceği bilgisini verdi.

Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde eksiksiz bir salonda tüm spor branşlarına yönelik faaliyetler için çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Aydın, şunları söyledi:

"Spor salonumuz tam anlamıyla faaliyete geçmedi. Eksiklerini tamamlıyoruz. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde, birçok spor branşında kendisini geliştirmek isteyen öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza tam manasıyla hizmet vermeye başlayacağız.''