SİVAS (AA) - Sivas'ta 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi, yazdığı şiir kitabını okulunda arkadaşları ve öğretmenleri için imzaladı.

Sivas'ta yaşayan ve 12 çocuklu ailenin en küçüğü olan 8. sınıf öğrencisi Şuheda Yılmaz, bir süredir şiir yazıyordu. Şiirlerini kitaplaştırmak isteyen Yılmaz'ın hayalini Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği gerçekleştirdi.

Şiirleri "Bir kalemim bir de ben" adıyla kitaplaştırılan ve ilk etapta 500 adet basılan Yılmaz, Kanuni Ortaokulu'nda düzenlenen kitap tanıtım ve imza gününde, kitaplarını satıştan önce öğretmenleri ve arkadaşları için imzaladı.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 10 liradan satışa sunulan kitabın geliri, maddi durumu iyi olmayan ailede kalacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, programda yaptığı konuşmada, Şuheda Yılmaz'ın büyük bir cesaret örneği göstererek, yazdıklarını toparlayıp bir eser ortaya çıkardığını söyledi.

Yılmaz'ı tebrik eden Altınsoy, bu yeteneğinin üzerine eğilmesini isteyerek başarılarının devamını diledi.

Yılmaz ise yazmanın kendisi için büyük bir keyif olduğunu ve yoluna ışık tutuğunu dile getirerek, kendisine bu yolunda destek olan herkese teşekkür etti.

Programda, Yılmaz'ın arkadaşları kitabındaki şiirlerden okuyarak ona destek oldu.