SİVAS (AA) - Sivas'ta yaşları 7 ile 10 arasında değişen 7 kız çocuğu, teröre tepki amacıyla mahallelerinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Kent merkezinde bir mahallede, 10 yaşındaki Tuana Mazman, evinden Türk Bayrağı alarak, arkadaşlarıyla yürüyüş yaptı.

Yürüyüş esnasında "bu millet ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atan Mazman ve arkadaşlarının bu örnek davranışları aileleri ve mahalle sakinlerince cep telefonlarıyla görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı.

Çocukların teröre tepki amacıyla yaptıkları yürüyüş, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

AA muhabirinin ulaştığı çocuklardan Tuana Mazman, asker ve polislerin şehit olmasından büyük üzüntü duyduğunu, onun için böyle bir yürüyüş düzenlemeye karar verdiğini belirtti. 

Şehitlerin ailelerini ve çocuklarını düşündüğünü ifade eden Mazman, "Kahramanlık hikayelerini okuyorum, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Allah şehitlerimizin ailelerine sabır versin, onlar bizim için ölmüşler, bize de bu cumhuriyeti yaşatmak düşüyor" diye konuştu. 

Mahallede yapılan yürüyüşün kendi fikri olduğunu anlatan Mazman, "Eve giderek annemden bayrak istedim. Annem ne yapacağımı sorduğunda böyle bir yürüyüş yapacağımızı söyledim. Tamamen kendi fikrimdi, kimse bir şey söylemedi. Görüntüleri annem çekti ve teyzeme attı, o da internette paylaşmış" ifadelerini kullandı. 

Şehitlerin son bulmasını dileyen Mazman, "Herkesin kendi ülkesi var, kendi ülkeleri yetmiyorsa bizim yapabileceğimiz bir şey yok. İlla Türk milleti olacak diye bir şey yok, başka bir yer bulsunlar. Bizimle birlikte yaşasınlar ama savaşmadan yaşasınlar. Şehitleri televizyonda izleyince damla damla gözyaşı döküyorum ve içimde bir şeyler oluyor" dedi.

Yürüyüşe katılan 9 yaşındaki Rümeysa Yağmur ise arkadaşlarının yürüyüşe çağırdığını ve bunu kabul ettiğini belirterek, "Hep beraber yürüdük. Askerlerin öldüğünü görünce dayanamıyorum, içim çok acıyor" dedi. 

İnfaz koruma memuru Serdar Mazman ise yürüyüşe katılan kızları Tuana ve Berra ile gurur duyduğunu söyledi.

Kızı Tuana'nın televizyonda şehit haberlerini görünce hiçkimse yönlendirmeden böyle bir davranışta bulunduğunu anlatan Serdar Mazman, "Kızım, annesinden bayrak alıyor ve arkadaşlarını topluyor. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok. Eşim ve komşularımızın çektiği videolardan olayı öğrendim. Çocuklarımız tepkilerini böyle verdi ve gururluyum" dedi. 

Videonun sosyal medyada paylaşılmasının ardından çok sayıda akrabasının ve tanıdığı kişilerin kendisini aradığını anlatan Mazman, şunları kaydetti:

"Herkesin tepkisi çok güzel, böyle evlatlar yetiştirdiğimiz için bizler de gurur duyuyoruz. Büyüklerin de bu konuda hassas olmasını istiyoruz. Vatan tek parça, bölünemez, bölünmeyecek de. Güney Doğu ve Doğu illerinde çalışan bütün kamu çalışanlarına, polisimize, askerimize Allah güç ve kuvvet versin. Askerimize, polisimize silah doğrultanları Allah kahretsin. Çocuklarımızın dediği gibi şehitler ölmez, vatan bölünmez."