Muharrem ayı dolayısıyla Küçükçekmece’de binlerce vatandaşa aşure ikram edildi. Etkinlikte aşurenin üzerine narlardan yapılan Türk bayrağı vatandaşların beğenisini kazanırken, aşure kazanının başına geçen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de vatandaşlara aşure dağıttı.

Küçükçekmece Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla binlerce vatandaşa aşure dağıttı. Hürriyet Caddesi’nde gerçekleşen etkinlik duaların okunmasıyla başladı. Ardından etkinliğe katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz aşure kazanının başına geçerek aşurenin üzerine nar ve Hindistan cevizinden ay ve yıldız motifiyle Türk bayrağı oluşturdu. Paylaşma ve kardeşliğe dikkat çekilen etkinlikte Başkan Karadeniz, vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Vatandaşlar ise sıcak aşurenin tadına bakabilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu. Birçok vatandaş Türk bayraklı kazandan aşure alabilmek için kıyasıya yarışırken kimileri aşurenin üzerinde oluşturulan Türk bayrağının fotoğrafını çekti. Dev kazanlarda hazırlanan aşureleri tadan vatandaşlar aşureye tam not verdi.

“İslam toplumunda aşurenin farklı bir yönü var”

Aşureyi paylaşmanın çok güzel bir gelenek olduğunu ve devam ettirilmesi gerektiğini dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Muharrem’de Müslümanları derinden etkileyen ve üzen Kerbela gibi bir hadise var. Peygamber Efendimizin biricik torunlarının acı bir olayla katledildiği bir hadise. Bunun hüznünü yaşıyoruz. Ancak İslam toplumunda aşurenin farklı bir yönü de var. Hakikaten birbirinden farklı kuru yemişlerin aynı kazanda kaynayarak çok farklı bir tat oluşturduğu geleneğimiz. Çocukluğumuzda aslında bu daha da yaygındı, özellikle komşularımız aşure pişirir, diğer komşularıyla bunu paylaşırlardı” ifadelerini kullandı.

“Kardeşlik için her zaman beklemeye değer”

Aşureyi çok sevdiğini ve annesinin de çok güzel yaptığını belirten Kadri Sonku, “Kardeşlik, mutluluk, beraberlik için belediyemiz böyle bir etkinlik yapmış bizde katılalım istedik. Eşim çok fazla anlamaz ama severim daha çok annem yapar. Kardeşlik için her zaman beklemeye değer” şeklinde konuştu.

“Çok kişi dağıtıyor, güzel”

Etkinliğe komşularıyla geldiğini ve evinde de severek aşure yaptığını dile getiren Havva Çetin, “Başkanımızın yaptığı etkinliklerle bol bol yiyoruz. Sıra çabuk geliyor, çok kişi dağıtıyor, izdiham olmuyor, güzel” diye konuştu.