ANKARA (AA) - Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen ve 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı terör eylemi ile Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıya ilişkin 19 sanığın yargılandığı davalar ayrı ayrı görüldü.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fethullah Yiğit, Halil Bayık, Ertan Yürek ve Ramazan Pamukçi ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Yalçın, Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıya ilişkin davadaki esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Yalçın, mütalaasında, sanıklar Halil Bayık, Ramazan Pamukçi, Fethullah Yiğit, İhsan Akgül ve Ertan Yürek'in "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması ve taşınması", "silahlı örgüte üye olmak", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından ayrı ayrı "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasının yanı sıra 22 yıla kadar hapsini talep etti.

Sanık ve avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Sanık ve avukatlarına, esas hakkındaki mütalaaya karşı süre veren mahkeme, tahliye taleplerini reddederek, duruşmayı erteledi.

- Kumrular'daki patlamaya ilişkin dava

Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen ve 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı terör eylemi ile ilgili dava da aynı mahkemede görüldü.

Duruşmaya, tutuklu sanık Ümit Akgümüş ve avukatları katıldı.

Sanık avukatları, müvekkillerinin uzun tutukluluk süresinin göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

Mahkeme, Akgümüş'ün tutukluluğuna karar vererek duruşmayı erteledi.

Mahkeme, 27 Kasım 2014'de yaptığı duruşmada, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen ve 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı terör eylemi ile Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıya ilişkin 19 sanığın yargılandığı davaların ayrılmasına karar vermişti.