ANKARA (AA) - Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerce yetiştirilen kurbanlıklar, Ankara'da kesilip hak sahiplerine dağıtıldı.

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü hayvancılık iş kolunda eğitim alan hükümlülerce yetiştirilen 151 büyükbaş ve 230 küçükbaş hayvan, İstanbul Yolu'ndaki Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumuna getirildi.

Adalet Bakanlığı çalışanları ve vatandaşlara satışa sunulan kurbanlık hayvanlar, cezaevinde eğitim alan hükümlülerce kesilip hak sahiplerine dağıtıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca'nın da aralarında bulunduğu yargı mensupları da kurbanlarını Ankara Açık Cezaevi'nde kesti. 

-"Kar amacı güdülmüyor"

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumun cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için farklı alanlarda çok sayıda meslek kursu açtığını söyledi.

Tutuklu ve hükümlülerin cezaevinden çıktıktan sonra iş bulup topluma uyum sağlamalarını amaçladıklarını belirten Kamer, cezaevinde kurs gören çok sayıda hükümlünün salıverilince eğitim gördükleri alanlarda iş bulduklarını söyledi.

Hayvancılığa çok önem verdiklerini ifade eden Kamer, Niğde Açık Cezaevi'nde besicilik ve kesim alanında eğitim verdiklerini, bugün de hükümlülerin yetiştirdiği kurbanlıkları yargı mensupları ve vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi. Kamer, şöyle devam etti:

"Yaklaşık bin 200 yargı mensubu bu kurban hizmetinden istifade edecek. 250-300 hükümlümüz bu faaliyette görev aldı. Bugün burada son derece modern bir tesis görüyorsunuz. Özellikle iş güvenliği konusunda her türlü tedbir alındı. Bir iş güvenliği uzmanımız başından sonuna kadar tüm kesim faaliyetine refakat ediyor. Yaralanmalara karşı sağlık ekibimiz bulunuyor."

İşyurtları Kurumunun kar amacı olmadığını aktaran Kamer, burada elde edilen gelirin yine iş yurdu faaliyetlerine aktarıldığını, yeni meslek kursları açılması için yatırımlar yapılıp, tesislerin modernize edildiğini aktardı.

Cezaevinde kesim eğitimi alan hükümlü Mehmet İlk de aldıkları eğitimin faydasını dışarıda göreceklerine inandığını söyledi.

Nami Özmen ise cezaevinde meslek öğrendiklerine işaret ederek "Devlet bize destek oluyor. Kurslar açılıyor. Burada öğrendiğimiz mesleği çıktıktan sonra yapmayı istiyorum" diye konuştu.