Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı(KUZKA) Genel Sekreter V. Dr. Serkan Genç, turizm işletmelerinin hizmetine sunulan 6 milyon TL büyüklüğündeki kaynağın kullanılması için turizmcilere proje hazırlamaları çağrısında bulundu.

KUZKA 2018 Yılı Turizm Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında proje hazırlayacak turizm işletmelerine yönelik bir toplantı yapıldı. Sinop İŞKUR Toplantı Salonunda düzenlenen 2018 Yılı Turizm Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısında konuşan KUZKA Genel Sekreter V. Dr. Serkan Genç, turizm işletmelerinin hizmetine sunulan 6 milyon TL büyüklüğündeki kaynağın kullanılması için turizmcilere proje hazırlamaları çağrısı yaptı.

Dr. Serkan Genç’in ardından konuşma yapan Sinop Valisi Hasan İpek, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının Kastamonu, Çankırı ve Sinop için ilan ettiği mali destek programının turizme önemli bir katkı sağlayacağını, bu üç il arasında geçimini turizmden en fazla sağlayan ilin Sinop olduğunu ve bu yatırım çağrısının turizm işletmelerine yönelik olduğundan Sinoplu turizm işletmecilerinin mutlaka bu programa proje sunmalarının önem arz ettiğini dile getirdi. Vali İpek yapılacak olan yatırım destek programının hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmalar sonrasında “Bütünleşik Turizm Projesi” Uzman Emine Merve Topçuoğlu tarafından toplantıya katılan turizm temsilcilerine tanıtıldı. Daha sonra kürsüye gelen Program Yönetimi Birimi Başkanı Halil İbrahim Kırlı ise KOBİ statüsündeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin konaklama ve restoran hizmetlerine yönelik düzenlenen 2018 Yılı Turizm Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı hakkında turizm işletme temsilcilerine program hakkında detaylı bilgiler sundu.

Bilgilendirme toplantısı, katılımcıların programa ilişkin proje fikirlerinin alınması ve sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Toplantıya ayrıca İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu ve turizm sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleri katıldı.