YOZGAT (AA) - Sorgun Şehit Mustafa Tekgül Anadolu Lisesi öğrencilerine okulda iş güvenliği anlatıldı.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı Erhan Ünal, okuldaki programda yaptığı konuşmada, iş sağlığının, çalışma koşulları ve üretim araçlarının sağlığa uygun hale getirilmesi olduğunu ifade etti.

İş yerindeki fiziki çevre şartları sebebiyle çalışanların maruz kaldıkları sağlık sorunları ve mesleki risklerin ortadan kaldırılmasının önemine işaret eden Ünal, "İş kazası ve hastalık şeklinde ortaya çıkan tehlikelerden çalışanları korumak başlıca amacımız. İş yerinde zarar verici etkileri asgariye indirerek fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam iyilik haline ulaşmayı sağlamayı hedefliyoruz. Böylece çalışanları çalışma şartlarının olumsuz etkilerinden ve kazalardan koruyarak, çalışanların rahat ve güvenli bir ortamda, yüksek motivasyonla katılımını sağlıyoruz" dedi.

Gelecek yıldan itibaren okulların da iş güvenliği uzmanı bulunduracaklarını belirten Ünal, "Bana bir şey olmaz mantığıyla çalışmaya başlayan işçilerin her zaman yanılan taraf olduğunu görüyoruz. Herkesi çalışma esnasında mutlaka gerekli önlemleri alması gerekiyor" diye konuştu.