İZMİR (AA) - Urla ilçesinde görev yaptığı lisede 11 kız öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, “Çocukların cinsel istismarı” suçundan hakkında toplam 142 yıl hapis cezası istenen ve başka bir davadan aldığı ceza nedeniyle tutuklu bulunan edebiyat öğretmeni O.O.Ö. Manisa Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS sistemiyle katıldı.

Cumhuriyet savcısı verdiği mütalaada, sanığın 5 mağdur yönünden beraatini talep ederken, 6 mağdur yönünden TCK 103/2. maddesi gereği 15'şer yıldan toplam 90 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tarafların avukatlarına mütalaaya ilişkin beyanlarını hazırlamaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Urla ilçesinde, geçen yıl nisan ayında bir kız öğrencinin ailesine tacizine uğradığını anlatması üzerine, aile öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Öğretmen O.O.Ö. İzmir'de başka bir liseye tayin edilirken, Urla'daki okuldan 11 öğrenci velisi daha öğretmenden aynı gerekçe ile şikayetçi olmuştu.

Şikayetler üzerine gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen O.O.Ö, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuklanmıştı.

Sanık, dava sürecinde bu suçtan tahliye edilirken, başka suçtan tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamamıştı.