Türk Hava Yolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İç Hatlar CIP Salonu açıldı. Türkish Airlines Lounge açılışında konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Konar, "Artık yolcularımız çok daha keyifli bir şekilde iç hat seyahati gerçekleştirecekler" dedi.

Turkish Airlines Lounge, Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar’dan sonra İç Hatlar’da da hizmete girdi. Türk Hava Yolları’nın başarılı iştiraklerinden olan Turkish DO&CO’nun işletmesini üstlendiği Lounge İstanbul Sabiha Gökçen özel yolcu salonu hizmet vermeye başladı. Düzenlenen açılış törenine THY Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Konar, Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileri ve THY yöneticileri katıldı. Törende konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Konar, "Çok mutluyuz, çünkü çok değer verdiğimiz yolcularımıza hizmet adına bir değer daha eklemek üzereyiz. THY olarak büyüme ve kalite yolculuğunu devam ettiriyoruz. Filomuzda 262 uçağımız var. En çok ülkeye uçan havayolu ünvanını sürdürüyoruz. İnşallah şehir bazında da bu rekoru elimize alacağız. Bunun yanında yolcumuza değer katmak için de sıkı şekilde çalışıyoruz. Dünyanın en iyi ikramını sunuyoruz yolcularımıza. Uçak içi eğlence sistemlerini geliştirdik. İnternet bağlantısı sağladık. Bu yolculukta Sabiha Gökçen Havalimanı’nı da tabi ki unutmadık. İnşallah Sabiha Gökçen Havalimanı yolcularına da birinci sınıfı hizmet vereceğiz" dedi.

Konar, THY yolcularının Sabiha Gökçen Havalimanı’nda artık daha keyifli bir şekilde iç hat seyahati gerçekleştirebileceğine dikkat çekerek, "Salona ulaşım ve buradan uçağa ulaşım hızlı ve pratik. Bu ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacak. Burası bin 200 metrekare, 200 yolcu kapasitesine sahip. Uzun yıllar bize hizmet edecek bir salon" şeklinde konuştu.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 2014 yılında 5.8 milyon yolcu taşındığını söyleyen Konar, "2015 hedefimiz 7.5 milyon. Önümüzdeki yıllarda hem uçak sayısı hem uçuş noktalarında ciddi artışlar planlıyoruz. İnşallah Sabiha Gökçen Havalimanı yolcularımız gözünde çok daha önemli bir noktaya geliyor olacak" ifadelerini kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar’da bin 290 metrekarelik bir alana kurulan Turkish Airlines Lounge, business ve elite olmak üzere iki farklı konseptte hizmet verecek. Business class yolcularının ve elite plus üyelerin yararlanabileceği Business Salonu 50, elite ve classic plus üyelerinin yararlanabileceği Elite Salonu ise 150 kişi kapasiteli. Turkish Airlines Lounge’da sıcak/soğuk yiyecek ve içecek üniteleri, çocuk bakım odası, çocuk oyun odası yer alıyor. İstanbul ve Ankara’daki diğer Turkish Airlines Lounge’ları gibi havalimanı terminalinden bağımsız bir girişi olan özel yolcu salonu, Türk Hava Yolları’na ait otoparktan gerçekleşen ring seferleriyle kolayca ulaşabilme özelliğine sahip.