Macaristan’da yaşayan Müslümanlar, başkent Budapeşte’de Türk mescitlerinde Kurban Bayramı namazlarını eda etti.

Budapeşte’nin 8’inci bölgesinde bulunan Yaşayan Anadolu Vakfı Mescidi ve 10’uncu bölgede hizmet veren Macaristan Türk-İslam Kültür Derneği mescidinde bir araya gelen yüzlerce Türk vatandaşı birlikte bayram namazı kıldı. Macaristan Türkiye Büyükelçiliği Din Ataşesi Hüseyin Ersoy tarafından kıldırılan bayram namazı sonrası cemaat hep birlikte tekbir getirerek bayramlaştı ve ardından kahvaltı yaptı. Bayram namazına babaları ile katılan çocuklar, büyüklerinin ellerini öperek harçlıklarını aldı.

Macaristan Dinişleri Ataşesi Hüseyin Ersoy, İHA mikrofonuna yaptığı açıklamada, Budapeşte’de Türk mescidinde heyecanlı, sevinçli, coşkulu bir Kurban Bayramı namazını daha eda ettiklerin belirterek, "Arakanlı Müslümanların hali bu bayram bize ayrı bir hüzün yaşattı. Bütün milletimizin mübarek Kurban Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. Ana vatana selamlar gönderiyorum" diye konuştu.

Bayram namazına katılan Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, tüm Müslümanların bayramını kutlayarak, gurbette bayramların her zaman buruk geçtiğini ancak, Diyanet Vakfı’nın çatısı altında bir araya gelen Müslümanların bayramlaştıklarını, buruk da olsa bayramı kutladıklarını, ne kadar şükür edilse az olduğunu söyledi.

Uzun zamandır Macaristan’da iş yapan Türk işadamı Fatih Özel ise, "Allah nasip etti buradaki kardeşlerimizle birlikte burada güzel bir bayram namazı eda ettik. Gurbette bayramlar biraz öksüz geçiyor. Fakat buradaki dayanışma ruhuyla bayramın güzelliğini, coşkusunu yaşıyoruz. Bayram namazları sonrasında bayram bitti gibi hissedilse de bayram namazını hep birlikte coşkuyla eda ettik. Herkesin bayramını buradan tebrik ediyorum, kutluyorum ve ömrümüzün bayram coşkusuyla geçmesini diliyorum" ifadelerini kaydetti.