Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir’e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bir süre önce çarşıda simit sattığı seyyar tezgahı kaldırıldığını söyleyen yüzde 60 görme engelli Kadir Tabak isimli vatandaşa yardım sözü verdi.

Öğle yemeği için bir konak otele gelen Bakan Eker ile yemek sonrası görüşen ve seyyar simit tezgahı belediye tarafından kaldırıldığını öne sürerek mağduriyet yaşadığını belirten yüzde 60 görme engelli 65 yaşındaki Kadir Tabak, yardım talebinde bulundu. Gözyaşlarıyla Bakan Eker ile görüşen Tabak, “Ben görme engelli bir insanım, 90 yaşında annem var. Evim yok, barkım yok. Bir oğlum var engelli, bir oğlum da devletin yetiştirme yurdunda okuyor. Ben Hamamyolu Caddesinde 25 yıldır simitçiydim. Kapalı arabada simit satıyordum. Kimse bana mani olmadı. Yerim yok, evim yok. Ben istasyonda yatıyorum, otogarda yatıyorum. Daha önce kirada oturuyordum” dedi.

Tabak’ın taleplerini dinleyen Bakan Eker ise, “Allah kerimdir, yanlış bir şey. Bir vatandaşımızın mağdur edilmemesi, hakkının yenmemesi önemli. Biz ilgilenelim. Biz senin mağduriyetinin giderilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sana bir şekilde bir yer temin edilmesi veya tezgahının gerekirse başka yerde açılması için ne gerekiyorsa yaparız” diye konuştu.