KONYA (AA) - Selçuklu ilçesindeki Karaömerler Mahallesi'ne yeni taş ocağı açılacağını duyan vatandaşlar, ellerinde pankartlarla yol kapattı. 

Konya-Ankara karayolu üzerindeki Karaömerler Mahallesi'ne yeni bir taş ocağı daha açılacağını duyan vatandaşlar, ellerinde pankartlarla yol kapattı ve ocaklara giden kamyonların geçişine izin vermedi.

Muhtar Mustafa Açıkgöz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede bulunan 9 taş ocağının kendilerine her açıdan büyük zarar verdiğini söyledi.

Açıkgöz "Patlatmalardan dolayı evlerimiz yıkılıyor. Çocuklarımız gece uykudan korkarak uyanıyor. Ciddi sağlık sorunları oluşuyor. Hayvanlarımız düşük yapıyor. Toz nedeniyle mahsulümüz zarar görüyor" dedi. Mahalle sakinleri de benzer şikayetlerini dile getirdikten sonra jandarmanın uyarısıyla yol trafiğe açıldı.  

Bu sırada Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, bölge halkının taş ocağı ile ilgili görüşlerini almak üzere görevliler geldi. Vatandaşlar, görevlilerin mahalleye girmesine izin vermedi. Aralarında muhtar Mustafa Açıkgöz'ün de bulunduğu bir grup, bir süre sonra ikna oldu ve görevliler toplantının yapılacağı yere doğru yürümeye başladı.

Ancak ikna edilemeyen diğer grup, binaya girişlerine izin vermeyince gerginlik yaşandı. Jandarmanın müdahalesiyle gerginlik, kavgaya dönüşmeden sona erdirildi.

Bakanlık yetkilileri, toplantıyı gerçekleştiremeden bölgeden ayrıldı.