Karabük’te bir grup mahalle halkı Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de YPG ve PKK başta olmak üzere terör unsurlarını bitirmek amacıyla gerçekleştirdiği ‘Zeytin Dalı Harekatı’na bir destek de Karabük’te mahalle halkından geldi. Cuma namazı sonrası toplanan Bayır mahalle halkı harekata destek için Askerlik Şubesinin önüne gelerek gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Mahalle muhtarlarının da destek verdiği yürüyüşte ellerinde Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde askerlik şubesine kadar yürüyen vatandaşları burada Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Albay Tekin Nemlioğlu karşıladı.

Albay Nemlioğlu, hassasiyetle, güzel ve onurlu davranış için herkese teşekkür ederek, “ Dilekçelerinizin hepsini işleme alacağız. Dualarınız, Mehmetçiğimizle, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ordumuzla olsun” dedi.

Ardından İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar askere gitmek üzere imzaladıkları dilekçelerini Albay Tekin Nemlioğlu’na teslim etti.

Askerlik için başvuruya üzerinde askeri üniforma ile gelen mahalle esnaflarından Musa Başdemir, “Herkes el ele gönül gönüle verdik. Ben herkesten daha fazla hazırım gördüğünüz gibi. Bizi çağırdıkları zaman geriye dönmeden ileriye gidiyoruz. Vatan millet için şehit ve gazi olmaya hazırız” diye konuştu.