İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya saldırması Malatya’da protesto edildi.

Malatya’da Cuma namazı sonrasında Soykan Parkı’nda Malatya Sivil Toplum Platformu tarafından düzenlenen eyleme kadınlar ellerinde Kur’an-ı Kerimleri taşıyarak katıldı. Bazı kadınlar ise beyaz bez giyerek “Kefenimizi alıp geldik” dövizlerini taşıdı. Katılımcılar yine İsrail’i kınayan pankart ve dövizler taşıdı.

Eylemde okunun açıklama önce Arapça olarak okundu. Eyleme destek veren sivil toplum kuruluşları adına yapılan ortak açıklamada, “Birleşmiş Milletler kör, Avrupa Birliği sağır, Amerika Birleşik Devletleri suç ortağı, Müslümanların üzerine çöreklenmiş gerici liderler ihanet içerisinde. Bu gün Malatya Filistin’dir. Türkiye Filistin’dir. Allah’ın arzı, yeryüzü Filistin’dir. Tüm mazlumlar Filistinlidir. Hakkaniyetten yana olan tüm insanlar Filistin davasını dava edinmişler, siyonistlere lanet etmektedirler. Ey siyonistler duyun bizi! Bizler bir ölür, bin diriliriz. Bir Musa çıkar kuşatılmış topraklardan akıttığınız kanda boğulursunuz” denildi.

Eylem yapılan duanın ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

Malatya’da 9 Kasım Pazar günü saat 12.00’de Soykan Parkı’nda geniş katılımlı bir protesto mitingi düzenleneceği açıklandı.