ANKARA (AA)- Mamak Belediyesinin okul öncesi eğitimlerine devam edemeyen çocuklar için geliştirdiği "Mobil Anaokulu"nda eğitim alan öğrencilerin sayısı bine ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, okul öncesi eğitim kurumuna devam edemeyen çocukların gelişimlerini desteklemek, aileleri çocuklarının eğitimi konusunda bilinçlendirmek amacıyla gezici bir sınıfa çevrilen otobüsle hizmet veren "Mobil Anaokulu", Mamaklı miniklere eğitim hizmeti ulaştırmaya devam ediyor.

Beş yıl önce başlatılan ve 3-6 yaş grubuna yönelik uygulama kapsamında eğitim alan çocuk sayısı bine ulaştı. Mobil Anaokulunda çocuklar, öğretmenlerinin eşliğinde hem öğreniyor hem de oyuncaklarla dolu otobüste hoşça vakit geçiriyor. Hizmete başladığı yıldan itibaren her yıl sadece 200 öğrencinin yararlandığı "Mobil Anaokulu"nda artık, bir günde iki mahalleye yapılan ziyaretlerle toplam 9 mahallede 400 öğrenci eğitim alabiliyor.

Mamaklı çocuklar, haftanın belirli günlerinde, masa, sandalye, oyuncak, dolap, lavabo, eğitim malzemeleri ve projeksiyon aleti ile anaokulu şeklinde donatılan mavi otobüsün yolunu gözlüyor.

- Eğitimler 08.30-18.00 arası veriliyor

Çocuklara boyama, hikaye dinleme, drama, ritm çalışmaları, deney, kukla gösterisi, kağıt katlama, müzikli dramatizasyon ve tepegöz ile hikaye anlatımı eğitimlerinin verildiği ''Mobil Anaokulu'' otobüsünde saat 08.30'da başlayan eğitimler, 18.00'a kadar devam ediyor.

Gezici anaokulunda, bir çocuk gelişim ve anaokulu öğretmeni ile iki stajyer öğretmen çalışıyor.