ANKARA (AA) - Karayolları Genel Müdürlüğünden Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin yapılan açıklamada, "Yapılan incelemede, kazanın, görüşün açık olduğu, sollama yasağının olduğu noktada gerçekleştiği tespit edilmiştir. Yolun yatay ve düşey işaretlemesi mevcut olup, fiziki yapısında herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Akhisar-Gölmarmara-Salihli arasında meydana gelen kazaya dönük iddialara açıklık getirildi.

Kazadan sonra yolda yapılan incelemede, kazanın, görüşün açık olduğu, "Hacıveliler Meskun Mahal" levhasının bulunduğu, sollama yasağının olduğu noktada gerçekleştiğinin tespit edildiği bildirilen açıklamada, yolun yatay ve düşey işaretlemesinin mevcut olduğu, fiziki yapısında da herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Önceki yıllarda birinci sınıf devlet yolu standardında tamamlanan Akhisar-Gölmarmara-Salihli Devlet Yolunda bölünmüş yol çalışmaları ihaleli olarak devam etmekte olup, 2014 sonu itibarıyla 21,5 kilometresi tamamlanarak trafiğe açılmıştır. 2015 yılında da 10 kilometrelik  kesimin daha bölünmüş yol olarak tamamlanması hedeflenmektedir."