KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Etkileşim ve Uzlaşım Topluluğunca kültür yozlaşmasına sebep olduğu düşünülen televizyon programların ekrandan kaldırılması için "Mankurtlaşmaya Karşı Konya’dan 42 Bin Dilekçe" kampanyası başlatıldı.

Topluluğun Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, kampanyayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, medyada milli ve dini anlamda kültürle uyuşmayan birçok programın servis edildiğini söyledi.

Böylelikle özellikle genç zihinlerin, çizgi film, dizi ve buna benzer programlar aracılığıyla kirletildiğini belirten Küçükbezirci, şunları söyledi:

"Ne yapılıyor çizgi filmlerde? Özellikle cinsellik içeren, adam öldürmeye yönelik yayınlar yapılıyor ve çocuklar maalesef gerçek dünyayı böyle algılıyor. Diğer taraftan baktığımızda, dizilerimizde çarpık ilişkiler yaşanıyor. O yüzden de ekranların düzeltilmesi ve kültürümüze uygun yayınların yapılması için işin açığı 'Konya'dan 42 bin dilekçe' dedik. 42 olmasının sebebi, Konya ile özdeşleşmiş sembolik bir rakam. Yapacağımız çalışma, inşallah ses getirir"

Küçükbezirci, 42 bin imzaya ulaşılmasının ardından dilekçeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek istediklerini belirterek, "Kampanyamız, SÜ Gökkuşağı AVM'de iki gün devam edecek. Perşembe ve cuma günü Edebiyat Fakültesinde, önümüzdeki hafta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, İletişim Fakültesinde devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarının da desteklerini almayı planlıyoruz" sözlerine yer verdi.