KAYSERİ (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan komiser yardımcısı Oktay İzgi'nin (40), Kayseri'deki baba ocağında yas var.  

Melikgazi ilçesine bağlı Osmanlı Mahallesi'ndeki evinde oğlunun şehadet haberini alan anne Kadriye İzgi (65), büyük acı yaşadı. İzgi ve aynı apartmanda oturan şehidin kardeşlerini, komşuları ile yakınları teselli etmeye çalıştı. 

Haberin duyulmasının ardından apartmana Türk bayrağı asıldı. Melikgazi Belediyesi de evin bulunduğu sokağa taziye çadırı kurdu.

Evin önünde müftülükçe görevlendirilen din görevlileri ile ailenin Suriyeli komşuları tarafından sürekli Kur'an-ı Kerim okunuyor. 

Göreve polis memuru olarak başlayan İzgi'nin, kurum içi sınavlarda başarılı olarak komiser yardımcılığına terfi ettiği, bu yıl da Eskişehir'e tayini çıktığı halde gitmediği öğrenildi.

Evli olan şehit İzgi'nin 3 ve 5 yaşlarında 2 oğlu olduğu, babasını ise yaklaşık 10 yıl önce kalp rahatsızlığı dolayısıyla kaybettiği belirtildi. 

İzgi'nin Kayseri'de babaannesinin yanında bulunan 5 yaşındaki oğlunun, dün amcası tarafından Kurban Bayramı için Mardin'e babasının yanına götürüldüğü kaydedildi.