ANKARA (AA) - Mardin'in Dargeçit ilçesinde çıkan çatışmada biri üsteğmen 3 asker şehit oldu, 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dargeçit kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde operasyona ilişkin bilgilendirme yapılarak, dün Mardin'in Dargeçit ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğu belirtildi.

Çatışmada, 8 bölücü terör örgütü mensubunun silahlarıyla ölü ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

-Şehit Üsteğmen Şahin'in ailesine acı haber ulaştı

Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin'in merkez Akdeniz ilçesi Yeni Mahalle'deki baba evine giden askeri yetkililer, baba Cafer ile anne Gülay Şahin'e oğullarının şehadet haberini verdi.

Acı haber üzerine ailenin ve komşularının evlerine Türk bayrakları asıldı.

İki çocuklu ailenin en küçüğü olan Şahin'in bir yıllık evli olduğu öğrenildi.