MUĞLA (AA) - Marmaris'te "Bisiklet Rotaları Projesi" kapsamında dikilen levhaların hedef tahtası olarak kullanılıp kurşunlanmasına bisikletçiler tepki gösterdi. 

Bisiklet turizmini geliştirmek amacıyla başlatılan projenin mimarlarından Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi İsmet Kamil Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye ile Marmaris Turizm Birliğinin ortak projesi olan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında 300 noktaya 800 yönlendirme levhası yerleştirdiklerini söyledi. 

Rotada yürüyüş yapan doğaseverlerin bazı tabelaların hedef tahtası olarak kullanılarak kurşunlandığı haberini verdiklerini belirten Öner, bu kişilerin cezalandırılması için suç duyusunda bulunacaklarını kaydetti. 

Sadece projenin değil, kamunun malının da zarara uğratıldığına işaret eden Öner, şöyle konuştu:

"Marmaris'e önemli katkılar sağlayacak proje kapsamında yerleştirilen tabelalardan ne istediler, anlamakta güçlük çekiyoruz. Tabelalar halkın, kamunun malı. Bizim ve devletin kaynaklarıyla yapılan ve kırsal turizmin gelişmesini amaçlayan çalışmaya halkımızın sahip çıkmasını rica ediyorum. Bu bir vandalizmdir, bunu yapanlar vandaldır."

Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök ise zarar gören levhaların yakınlarında buldukları boş kovanları savcılığa delil olarak sunacaklarını ifade etti.