KONYA (AA) -  Konya'da maskeli ve silahlı şekilde girdikleri iş yerinden 40 bin lira gasbettikleri öne sürülen iki şüpheliden biri, dün marketten para çalınca yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İhsaniye Mahallesi Zindankale Otoparkı'nda bekçi Yunis Yıldız'ın (51), 3 Ağustos'ta ellerini plastik kelepçeyle kelepçeleyen maskeli ve silahlı iki kişi, kasadaki 40 bin lirayı gasbederek kaçtı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, başlattığı soruşturma kapsamında şüphelilerin, Ali Kemal Ç. (19) ve Faruk H. (32) olduğunu belirledi.

Şüphelileri yakalama çalışmaları sürerken, polis dün de Sakarya Mahallesi'ndeki markete polis rozeti göstererek giren kişinin, hırsızlık yaptığını ileri sürdüğü diğer şüpheliyle kasiyeri oyalamak için tartıştığı, sonra da 2 şüphelinin el çabukluğuyla kasadaki parayı alarak kaçtıkları ihbarı aldı. 

Olay yerine ulaşan ekipler, parayı bırakarak kaçan Ali Kemal Ç'yi, Araplar Caddesi'nde yakaladı. Şüpheli Faruk H'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

Şüpheli Ali Kemal Ç'nin, polisteki işlemlerinin ardından "silahlı yağma, kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi ve hırsızlık" suçlarından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.