KONYA (AA) - Konya'da, girdikleri iki ayrı iş yerinden yaklaşık 100 bin lira değerinde senet, LCD televizyon, sigara ve alkol çalarak kaçan maskeli 3 kişi, giydikleri elbiselerin güvenlik kameralarına yansımasıyla yakalandı.

Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki bir iş yerinin önüne plakasız otomobille gelen 3 zanlı, kapıyı levyeyle zorlayarak içeri girdi. Çelik kasayı açan zanlılar, yaklaşık 80 bin liralık senedi poşete doldurdu. Şüpheliler, iş yerindeki LCD televizyonu da alarak otomobille uzaklaştı.

Aynı kişiler, başka bir plakasız otomobille bu kez Karahüyük Mahallesi’ndeki tekel bayisinin önüne geldi. İş yeri kapısını zorlayarak açan zanlılar, 20 bin lira değerinde alkol ve sigarayı toplayarak kaçtı. Yüzleri maskeli kişilerin her iki olayı da güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

İş yerlerinin sahipleri polisi arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Şüphelilerin giydikleri elbiseler ve eşkalleri doğrultusunda çalışma başlatan polis, Nazif G. (43), Muhammet G. (21) ve Hasan A’yı (20) tespit etti.

İlçede yakalanan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro amirliğine götürüldü.