KAYSERİ (AA) - Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan'ın AK Parti'den milletvekili adayı olan babası Ahmet Doğan, TBMM'de mazlumlar ve mağdurların sesi olacağını söyledi.

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunduğu milletvekili aday listelerinde Kayseri'de 2. sırada aday gösterilen Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin ülke için hayırlar getirmesini temenni etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan kendisine milletvekili aday adaylığı için teklif geldiğini anlatan Doğan, "Sayın Başbakanımız bize böyle bir görev verdi, Meclis'te yer almamı istedi. Dolayısıyla aday adayı olduk, sağ olsun kendisi de teveccüh gösterdi, ikinci sıra AK Parti Kayseri milletvekili adayı olduk. Karar ilan edildikten sonra Kayseri'deki tüm adaylarla toplantı yapıp çalışmalara başladık. İnşallah önümüzde güzel aktif bir seçim dönemi geçireceğiz. Kayseri ve Türkiye ile ilgili AK Parti'nin yaptıkları, yapacakları ve benim de misyonuma uygun olan görevleri konuştuk" diye konuştu.

TBMM'de mazlumlar ve mağdurlar için yoğun çalışmalar gerçekleştirmeyi hedeflediğini vurgulayan Doğan, "Özellikle benim tabii ki üzerimde olan bir vazife var. Meclis'te mazlumlar ve mağdurların meseleleriyle uğraşacağım. Eğitimci olmam nedeniyle Türkiye'nin eğitim sorunları, yeni projeler üzerinde tabii ki üzerime düşen vazifeleri yapacağım. Gençlerle ilgili projelerde de elbette ön saflarda görev yapacağız" dedi.

 

- Gençler 2023 Türkiyesinde önemli rol oynayacak

TBMM'de eğitim alanında da aktif görev almayı istediğini dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Eğitim sisteminin içinden geldiğim için üniversite öğrencilerinin maddi ve manevi boşluklarını biliyoruz. Özelikle manevi alanda bir boşluk içerisindeler. Aslında büyük bir varlık içinde yaşıyoruz bunun manevi tarafının eksik olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin 2023 hedefine giderken gençlerin bu süreçte büyük rol oynayacağını düşünüyorum. Onların hem maddi hem manevi eğitsel, kültürel olarak dolu dolu yetişmesi için projeler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. O yüzden gençlik meselesi de benim öncelikli konularımdan birisi olacak."

- Mavi Marmara davası

Doğan, Mavi Marmara davasının hem Türkiye'de hem de yurtdışında görülmeye devam edildiğini ifade etti.

Davayı sonuç alana kadar takip edeceklerini belirten Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul'daki mahkemede yeni duruşma yapıldı. Yabancı gemi katılımcıları ifadelerini vermeye devam ediyor, dava sürüyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde ise mahkeme bir karar verdi. İsrail'in bir insanlık suçu işlediğini kabul etti, bu yönde bir karar verdi. Ancak ölü sayısının az olması nedeniyle bunun bir savaş suçu olmadığını dolayısıyla yargılamanın yerel mahkemelerde yapılması gerektiğini belirten bir karar aldı. Biz bu karara itiraz ettik, temyiz ettik. Şu anda onun neticesini bekliyoruz. Eğer başvurumuzun sonucu olumlu olursa İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya devam edecek."