ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Kenan Evren Anadolu Lisesi arsa ve binalarının Fenerbahçe Spor Kulübüne devrine ilişkin, "18 milyon lira harcamışlar o okullara. Diyorlar ki '60 milyon lira harcadık.' Peki, 60 milyon lira olsun. Karşılığında ne istiyor? Karşılığında 374 milyon liralık arazi istiyorlar" dedi.

Eskişehir Sivrihisar ilçesinde, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'yü makamında ziyaret eden Avcı, daha sonra ilçede kurulan pazarı gezdi.

Bu sırada, Fenerbahçeli olduğunu belirten emekli işçi Ahmet Akaoğlu (58), Avcı'dan, eski Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin arsa ve binalarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sarı-lacivertli kulübe devredilmesini istedi.

Kulübün bu isteğinin kabul edilmediğini hatırlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Onların istedikleri tutar 18 milyon lira. 18 milyon lira harcamışlar o okullara. Diyorlar ki '60 milyon lira harcadık.' Peki, 60 milyon lira olsun. Karşılığında ne istiyor? Karşılığında 374 milyon liralık arazi istiyorlar. Diyorum ki 'Fenerbahçelilere burayı satalım, 81 vilayete, hadi senin hatırın için bir tane de Sivrihisar'a yüzme havuzu, spor salonu, birer Fenerbahçe Spor Lisesi açalım. Var mısın?' Bak, 81 vilayete o parayla açılacak. Bunu bir düşün."

Daha sonra Avcı, pazar esnafıyla sohbet ederek, ihtiyaç ve beklentilerine ilişkin bilgi aldı.