KONYA (AA) - Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD) Genel Başkanı Halil Etyemez, "Kadim bakış açılarıyla modern disiplinlerin birlikte harmanlandığı medeniyet dilimizin ve kurumlarımızı inşa etmenin çabası içindeyiz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde, Medeniyet Tasavvuru Gençliği ile EYAD'ın MÜSİAD Konya Şubesi Konferans Salonu'nda düzenlediği "Medeniyetimizin Yeniden İnşasında Maarif Meselesi" panelinde konuşan Etyemez, bugün her zamankinden daha çok bilgiye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kapitalist, pragmatist dünya düzeni anlayışının insanı maddeye esir hale getirdiğini anlatan Etyemez, "Bugün, her zamankinden daha çok bilmeye, daha çok eyleme, daha çok 'olma'ya ihtiyacımız var. Çünkü günümüzde bu değerlerimiz her zamankinden daha çok tehdit altında" diye konuştu.

Etyemez, kendilerine düşen tarihsel sorumluluğun hakikate dayalı toplumu ve medeniyeti inşa etmek olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

 "EYAD'ı, günümüze kadar süren bu bölünmüşlük ve yüzyıllardır devam eden mücadeleyi sürdürmek, yeniden büyük medeniyetimizi ve yeniden büyük Türkiye'yi inşa edecek kadroların yetişmesi için kurduk. Kainata ve onun sahibine yabancılaştırılmış yeni dünya düzeninde, yeniden büyük bir medeniyetin inşacıları olmak için, adanmış bir grup olarak yola çıktık. Kadim bakış açılarıyla modern disiplinlerin birlikte harmanlandığı medeniyet dilimizin ve kurumlarımızı inşa etmenin çabası içindeyiz."

Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Türkiye'nin eğitim sistemi ve Anadolu İslam medeniyetinin yeniden ihyası için yapılması gerekenler ele alındı.

Panelde söz alan yazar Yusuf Kaplan ise İslam medeniyeti ile Batı medeniyeti arasındaki farklılıklara dikkati çekti.