SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor ile kulübün isim sponsoru Medicana Sivas Hastanesi'nin yetkilileri organ bağışına dikkati çekmek için fidan dikti.

Sivasspor Vali Lütfullah Bilgin Tesisleri'nde gerçekleşen fidan dikme törenine, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Okan Buruk, Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Hilmi Ozan Yaşar ve kırmızı-beyazlı futbolcular katıldı.

Otyakmaz, törende yaptığı konuşmada, organ bağışına dikkat çekmek için farklı bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Organ bağışı, hepimizin bildiği gibi önemli bir konu, Sivasspor ailesi olarak, ihtiyacı olan insanların bu ihtiyacını karşılamak üzere halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Teknik direktör Okan Buruk da organ bağışının önemine vurgu yaparak, "Hem fidan dikmek hem organ nakli çok önemli. Başımıza gelmeden, bir şeyler yaşamadan bunlar anlaşılmıyor. İnşallah organ bağışına hepimiz daha fazla önem gösteririz" ifadelerini kullandı.

Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Hilmi Ozan Yaşar ise Türkiye'de 25 bine yakın organ nakli bekleyen hastanın olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Ne yazık ki hassas olmadığımız için beyin ölümü gerçekleşen kişilerin yüzde 20'sinin ailelerinden onay alınıp organ bekleyen insanlara organları bağışlanıyor. İnşallah biraz daha farkında olup organ bağışı konusunda biraz daha hassas davranırız."

Konuşmaların ardından Otyakmaz, Buruk, Yaşar ve futbolcular, kulüp tesislerindeki alanda fidan dikimini gerçekleştirdi.