ANKARA (AA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, medyanın bir silah olmadığını belirterek "Silah olarak kullanmamak lazım çünkü medya kamu adına görev yapan bir kurumdur" dedi.

Yerlikaya, Anadolu Yayıncılar Derneğince Ankara Ticaret Odasında düzenlenen "Kurumlar, Kurallar ve Yeni Medya Düzeni Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, yerel basının, Türkiye'de çoğulculuğu sağladığını ifade ederek, demokratik ülkelerde çoğulculuğun önemine dikkat çekti.

Yerlikaya, yerel yayıcıların çok zor şartlarda ve sınırlı imkanlarda çalıştığına dikkati çekerek reklam gelirleri bakımından da bazı sorunlar yaşandığını kaydetti.

Seçim dönemlerinde müeyyide uygulama yetkisinin Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) olduğunu anımsatan Yerlikaya, "Bu önceki TRT dönemlerinde partiler eşit yer alsınlar diye konulmuş bir yasaydı. Bu yasaya göre de yürütülüyor. Dolayısıyla medya hızla gelişen bir sektör. Şu anda çoğulculuk sağlandı, özel televizyonlar var. Bu yasanın da elbette değiştirilmesi lazım. RTÜK'ün katkısı yok mu diyorlar? Çorbada tuzumuz da var. Doğru. Raporlar bizden gidiyor. Kanunda da öyle. Raporları RTÜK uzmanları hazırlar ama sonuç ne olursa olsun YSK'dan çıkıyor karar" şeklinde konuştu.

Yerlikaya, kısa süre önce korsan yayın yapan 110 televizyon kanalını kapattıklarını da bildirdi.

Medyanın önemine değinen Yerlikaya, "Medya bir silah değildir, silah olarak kullanmamak lazım çünkü medya kamu adına görev yapan bir kurumdur" diye konuştu.

Muhabir: Sultan Çoğalan