Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 78. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Milli mücadele ruhunun hayat bulması için fedakarca ömrünü vakfeden vatan şairimiz, muhteşem mısralarla ebedileşen eserleriyle milli kültürümüze damga vurduğu gibi, bugün de ruh ve fikir dünyamıza rehberlik etmeye devam etmektedir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yayınladığı mesajda, "Mehmet Akif Ersoy en zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hakim olduğu istiklal mücadelemiz esnasında milletimizin vicdanı olmuş, eşsiz şiirleri ve vaazlarıyla milli mücadele ruhunu ateşleyerek Anadolu’nun tamamına yayılmasına öncülük etmiştir. Destansı şiirlerin sahibi Mehmet Akif; Çanakkale Zaferi ve şehitlerine atfen kaleme aldığı ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiri, Bursa’nın işgali üzerine yazdığı “Bülbül” şiiri ve vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızın şairi, güftekarı olarak gönüllerimizdeki yeri müstesnadır. Milli mücadele ruhunun hayat bulması için fedakarca ömrünü vakfeden vatan şairimiz, muhteşem mısralarla ebedileşen eserleriyle milli kültürümüze damga vurduğu gibi, bugün de ruh ve fikir dünyamıza rehberlik etmeye devam etmektedir" dedi.

Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Mütefekkir şair Mehmet Akif Ersoy, eseriyle, şiiriyle, destansı mücadelesiyle hiçbir zaman unutulmayacak, dün ve bugün olduğu gibi yarın da nesillerimizin ruhunu beslemeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle hatırasına, eserine, mücadelesine ve şiirine büyük hayranlık duyduğum şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u, aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde rahmetle, şükranla, sevgiyle, saygıyla anıyorum. Mekanı cennet olsun ulu şairimizin."