Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek için Türkiye’nin pek çok kentinden gelen vatandaşlar, Suriye sınırındaki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda dev Türk bayrağıyla Mehmetçiğe destek mesajları verdi.

Türkiye’nin pek çok kentinde örgütlenen çeşitli gruplar, Afrin’deki terör örgütü YPG/PKK ile mücadele eden Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu’na destek vermek için otomobil ve otobüslerle Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’na geldi. Kalabalık grup, sınır kapısı önünde dev Türk bayrağıyla yer aldı.

AK Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Ordu, Tokat, Bursa, Mersin, Osmaniye, Antalya illerinden yoğun katılımla sınır noktasına geldiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davasında yalnız olmadığını hissettirmek ve Mehmetçiğe destek vermek amacıyla toplandıklarını dile getiren Hakan Yiğit, “Bu halk nasıl 15 Temmuz’da onurlu, dik durmuş ve bedelleri ödemişse şimdi de ihtiyaç duyulduğu takdirde hepimiz Mehmet’iz, hepimiz şehit ve gazi adayıyız” diye konuştu.

Bayırbucak Türkmenleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Fettah Çiftçi ise, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliği ve bütünlüğünü korumak herkesin vatandaşlık görevidir. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Karşımızda kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter yapıya sahip bir devlettir. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bursaspor taraftarları çeşitli tezahüratlarda bulundu.