Kütahyalı ev hanımı Fatma Barutçuoğlu, sosyal medya üzerinde bir araya gelen kadınlar ile birlikte Afrin’e doğru ilerleyen Zeytindalı Harekatı’ndaki Mehmetçikler için ellerinde şiş ve örgü ipi, gönüllerinde vatan sevgisi ile atkı ve bere örüyor.

Kütahya’nın Eynegazi köyünde ikamet eden Fatma Barutçuoğlu, sosyal medyada bir araya gelen kadınların kurduğu gruba katıldı. Kütahya’daki kadınlara destek vermek ve sınır ötesinde operasyonlarında bulunan Mehmetçik’e ’yanınızdayız mesajı’ göndermek için atkı ve bere örüyor.

Bir kaç kişi bir araya gelerek başlattıkları proje ile her geçen gün daha da sayının arttığını söyleyen Fatma Barutçuoğlu, "Biz bu projeye sosyal medyada bir ablamızın ’Mehmetçik üşümesin’ diyerek bir paylaşımı ile başladı. Ben de ablamıza destek olarak bu projede ön ayak oldu. Projemizi ise 10 içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Bu süre içerisinde bize destek olmak isteyenler ise askeri yeşil renkteki ip ile atkı ve bere örerek ya da ip alıp bizlere vererek bu projede bize destek olabilirler ve Mehmetçik’e yanlarında olduğumuzu hissettirmiş oluruz" diye konuştu. (HCA-EFE)