KONYA (AA) - Konya'da, Mekke'nin Fethi'nin 1385. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şubesince yapılan organizasyon, günün önemini anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Mehteran Takımı'nın gösterisi salonda izleyicilerden büyük alkış aldı. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 

Programda konuşan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, bu gece yılbaşını değil Mekke'nin 1385. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Bir insanın kurtuluşuna vesile olmanın bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmak olduğuna dikkati çeken Parlak, gençliğin birlik ve beraberliğini sağladıklarını, manevi eğitimlerle bu gençleri kötülükten uzak tuttuklarını aktardı.

Parlak, üç hafta önce 3 bin 500 noktada ortaöğretim öğrencileriyle "Efendimizin İzinde" adlı program yaptıklarını belirterek, bu yarışmada başarılı öğrencilerin ödüllerinin verileceğini ifade etti.

Türkiye genelinde 600 yerde Mekke'nin Fethi'nin yıldönümünün kutlandığına vurgu yapan Parlak, "Değerlerimize karşı yürütülen savaş var. 'İnsan insanın kurdudur' diyen paradigmalar sistemli bir şekilde aşılanmaya çalışıyor. Bireyselliği ön plana çıkarmaya çalıştılar, aileleri çözdüler. Yılın 365 günü her türlü kokuşmuşluğu yayınlıyorlar. Allah'a şükür burada olan gençlerimize bir kötülük olmayacak. Ne uyuşturucu kullanacak nede alkol kullanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiir dinletisi, kum saati ve spor gösterisi gerçekleştirildi.

Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'nın ödül törenin gerçekleştirildiği etkinlikte katılımcılar arasında umre çekilişi yapıldı.