MEKSİKO (AA) - Meksika'da üç ay önce Altiplano Hapishanesi'nden kaçan "El Chapo" lakaplı uyuşturucu karteli lideri Joaquin Archivaldo Guzman Loera için üç eyalette arama emri çıkarıldı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, Guzman'ın Meksika ve Puebla eyaletlerinin yanı sıra memleketi Sinaloa'daki mal varlıklarının da incelendiği belirtildi.

Yetkililer, Guzman'ın yakalanması için başlatılan operasyonlarda 11 küçük uçağa el konulduğunu açıkladı.

Temmuzda başlayan operasyonlarda bugüne kadar 6 ev, silah, uyuşturucu ve taşıtlara el konulmuştu. Guzman'ın hapishaneden kaçmasına yardımcı olduğu sanılan 23 cezaevi görevlisi ve polis hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı.

İlk defa 1993 yılında hapse giren Guzman, 2001’de çamaşır sepeti içine saklanarak cezaevinden kaçmıştı. Guzman, 23 Şubat 2014’te Meksika'nın kuzeybatısındaki Sinaloa eyaletinde ABD ve Meksika tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda yakalanmıştı. Altiplano Hapishanesi'nde tutulan Guzman, 11 Temmuz'da hücresinin altından başlayıp 1,5 kilometre uzaklıktaki inşaat halindeki bir eve uzanan tünelden kaçmıştı. Guzman'ın, Sinaloa'da dağlık bir alandan Durango eyaletine kaçarken yaralandığı sanılıyor.