Yüksek gerilim hattı nedeniyle yedi kişilik Meral ailesi korku içinde yaşıyor.

Trabzon’un Dolaylı mahallesindeki evlerinin bahçesinden geçen yüksek gerilim hattı Meral ailesine korku dolu günler yaşatıyor. 2007 yılında istimlak edilerek yapımına başlanan hattın bulunduğu bölgede yer alan Meral ailesinin yaşadığı ev çevredekilerinde dikkatini çekiyor.

Söz konusu dönemde Meral, ailesine yaşadıkları evin istimlak edileceği söylenmesi üzerine yaşadıkları eve bir çivi dahi çakmayan Ali Meral, tehlike içinde yaşadıklarını belirterek can güvenlikleri bulunmadığını söyledi.

Ali Meral, yüksek gerilim hattına karşı çıkmalarına rağmen yerlerinin istimlak edildiğini belirterek, "Yüksek gerilim direğinin bulunduğu yer için devlet bize istimlak bedeli ödedi ancak ev için bir ödeme yapmadı. Direk burada yapılmadan önce benim evim aynı yerdeydi. Direk buraya kurulduktan sonra biz o evi oraya yapmadık. Bana evinizde istimlak edilecek dendi ama tarafımıza istimlak yapıldığına dair ne bir yazı gönderildi ne de bir ödeme yapıldı. Bana bu evde yaşayamazsınız dediler. ’Evi istimlak edeceğiz’ diye söylediler ama hiç bir gelişme olmadı. Aradan 7 yıl geçti ’evimin üstünü kat atmak istiyorum’ dedim. Atamazsınız diyorlar. Yıkarız diye ifade kullandılar" diye konuştu.

Meral, çocuklarıyla birlikte evde 7 kişi yaşadıklarını belirterek, "Yağmurlu havalarda eve elektrik akımı geliyor. Evdeki elektronik eşyalarım bozuldu. Can güvenliğimiz yok. Bizim hayatımız tehlikeye girmeden buna bir çözüm bulmaları gerekiyor. Yetkililer benim mağdur olduğumu söylüyor ama çözüm noktasında bir şey üretmiyor. Birçok yere müracaat ettim, buraya heyet istedim ama gelen giden yok. Hiç kimse bize sahip çıkmıyor. Yedi yıldır uğraşıyorum" dedi.