KONYA (AA) - Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Meram'da yeşil dokunun korunmasına yönelik yeni bir karar alındı. Belediye, "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında, yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğu da getirildi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram'ın suyun yeşille buluştuğu, yeşili ve doğal güzellikleriyle Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'ne de konu olan bir ilçe olduğunu söyledi.

Konya'nın akciğeri konumundaki ilçede yeşil dokuyu daha da artırmak üzere bir karar aldıklarını belirten Toru, "Bu kararı alırken Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ödül ve plaket yerine fidan dikimini özendirmesiyle ilgili ifadeleri etkili oldu" dedi. Toru, kararın ocak ayı meclis toplantısında alındığını belirterek, şunları kaydetti:

"1 Ocak'tan itibaren Yapı Kullanma İzin Belgesi başvurularında projeler incelenirken her bağımsız bölüme 1 ağaç olacak şekilde, ticari alanlarda ise brüt her 100 metrekareye 1, sonraki her 100 metrekare için de birer fidan olacak şekilde projede gösterilmiş olma şartı aranacak. Bu şekilde ağaç dikimini özendirmiş olacağız. Yapı Kullanma İzin Belgesi'nde ya da projesinde ağaçlandırma imkanı olmayan vatandaşlarımız belediyemizin belirlediği komisyon dahilinde ve belirlenen alanda fidanlarını dikebilecekler. Bu sayede Meram'ın yeşil dokusu daha da artmış olacak."

- Yeni evlenen çiftler için de fidan dikiliyor

Toru, her bağımsız bölüme birer ağaç olacak şekilde yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla Meram'da yeşil dokunun daha da güçleneceğini vurguladı. "Yeni Bir Yuva Yeni Bir Fidan' sloganıyla yeni yuvalarımızı inşa ederken, her yuva için birer ağaç dikmiş olacağız" diyen Toru, "Ayrıca yeni evlenen çiftlerimiz için de birer ağaç dikmiş olacağız. İnşallah bu sayede Meram'ın yeşil dokusu daha da güçlenecek ve Meram Konya'nın akciğeri olmaya devam edecek" diye konuştu.