Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali için 2018 mali yılı bütçesinden 300 bin TL’lik destek sağlanmasıyla ilgili teklif ilgili komisyona havale edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 13, komisyon raporlarına ait 33 ve 1 gündem dışı olmak üzere toplam 47 madde görüşülürken, 8 şehidin isminin kent genelinde yol, meydan ve kavşaklara verilmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Berdan Barajından içmesuyu arıtma tesisine su taşıyan ham su hattındaki arızalı vananın 24 saat sürmesi tahmin edilen zorunlu değişimini 12 saatten kısa bir sürede bitiren ekiplere teşekkürlerini ileten Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Arkadaşlar çok yoğun bir gayret gösterdiler ve sabaha kadar bu işin başındaydılar. Aslında hedefimiz 12 saatti ama herhangi bir olumsuz hadise yaşanabilir ya da vatandaş daha fazla mağdur olur düşüncesi ile biz 24 saat demiştik. Ekiplerimiz hedefledikleri saatte bitirdiler. Vatandaşımızda çok fazla bir mağduriyet yaşamadı. Ben arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Kardeş şehir ilişkilerinin çok da sağlıklı gittiğini söyleyemeyiz”

Mersin’in, Endonezya’nın Medan şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurulmasına yönelik maddenin kabul edilmesi üzerine söz alan Kocamaz, “Kardeş şehir ilişkileri artık sadece bizim karar almamızla olmuyor. Bakanlık bize gönderiyor. Bakanlığa yapılan müracaatlarda birbirine benzeyen şehirlerle kardeş şehir ilişkisi kurulmasını istiyorlar. Bakanlıktan gelen talep doğrultusunda biz bunu yaptık. Ama bu kardeş şehir ilişkilerinin özellikle son bir buçuk iki yıldır ülkemizde yaşanan hadiselerden dolayı çok da sağlıklı gittiğini söyleyemeyiz. Artık bunun biraz daha hareketli hale getirilmesi gerekiyor. Zannediyorum bu ay içerisinde Tataristan’daki Tübenkama şehrinden başkan şehrimizi ziyaret edecek” diye konuştu.

Müzik Festivaline 300 bin TL destek

Mecliste görüşülen maddeler kapsamında 14 Nisan-8 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin (MUMF) yapılması için Mersin Büyükşehir Belediyesi 2018 mali yılı bütçesinden 300 bin TL’lik destek sağlanması ile ilgili teklif ilgili komisyona havale edildi.