İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları, Sultanbeyli’deki Mescid-i Aksa Camii önünde protesto edildi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail ile ticaret yapan işadamlarını eleştirdi.

İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla İHH öncülüğünde toplanan bir grup, Sultanbeyli’de cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa Camii önünde toplandı. Grup ellerinde yazılı dövizlerle tekbir getirerek, “Kahrolsun İsrail”, “Filistin’de insanlık can çekişiyor”, “İsrail sen tüm insanların katilisin” şeklinde sloganlar attı. Eyleme Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da katıldı.

“İSRAİL’İN YAPTIĞI ZULÜM ARŞA DAYANDI”

Cami çıkışında konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İsrail devletinin yapmış olduğu saldırılara sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Tüm dünyanın gözü önünde barbarlığını sürdüren İsrail devletinin bu zulmünü kınamak üzere huzurlarınızdayız. Bugün İsrail yönetiminin yapmış olduğu zulüm arşa dayandı. Oradaki kardeşlerimizin derdi bizim derdimiz ve o kardeşlerimizin ızdırabına ortak olan millet bizim milletimiz. O kardeşlerimizin yanında olan devlette bizim devletimiz. Buradan ilan ediyoruz İsrail’in bu zulmü mutlaka bitecek, bitmesi için var gücümüzle haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

"SİYONİZMİN YOK OLMASI İNSANLIĞIN KURTULUŞUDUR"

Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün özgürlüğün yeşerdiği alanlar olduğunu ifade eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, “Siyonizm’in yıkılması ve yok olması insanlığın kurtuluşu için elzemdir. Sizler Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmadınız. Filistin’i kurtarmak mı istiyoruz? O zaman Siyonizm’i yıkacağız. Mescid-i Aksa’da namaz kılmak istiyorsak, Siyonist terör örgütünü Allah’ın izni ile yerle bir edeceğiz. Ben şimdi İsrail’le ticaret yapan tüccarlara sesleniyorum, doğalgaz ticareti yapan tüccarlara sesleniyorum. Hepsinin adı bizde var, çünkü aynı teklifi bize de getirdiler” diye konuştu.

İsrail’in amacının Mescid-i Aksa’yı ortadan kaldırmak olduğunu iddia eden Yıldırım, “Hedef Mescid-i Aksa’ya girilmesini tamamen yasaklamak ve böylece yarısını Yahudilere vermek. Bir şekilde Mescd-i Aksa yıkılırsa sonrada yarısı bizimdi diyecekler ve oraya Süleyman heykelini dikecekler” dedi.

“MESCİD-İ AKSA ÖZGÜRLEŞMEDİKÇE SİZİNLE MASAYA OTURMAYACAĞIZ”

İsrail’le ticari ilişkilerini sürdüren işadamlarına değinen Yıldırım, “Bu Mavi Marmara davasından vazgeçin, Türkiye-İsrail ilişkilerini bozmayın. Bize doğalgazdan tutun da daha nice ortaklık teklifi getirdiler. Biz ne dedik? Dünyanın zenginliğini ayağımıza serseniz de Mescid-i Aksa özgürleşmedikçe asla sizinle masaya oturmayacağız dedik. Mavi Marmara’dan sonra İsrail’le ticaret hacmini arttırdınız ey tüccarlar, yere atılan Kur’an-ı Kerim senin inandığın kitap değil mi ki? Hiç onlara karşılık vermedin” şeklinde konuştu.

Eylemin ardından grup olaysız şekilde dağıldı.