Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarıyla ilgili, “Oradaki Müslümanlar gerçekten çok ciddi sıkıntılara maruz kalırken inancımız da tahkir ediliyor” dedi.

Artuklu İlçe Başkanı Avukat Olcay Sekizkardeş tarafından teşkilatlanması çalışması tamamlanan AK Parti Artuklu İlçe Teşkilatı’nın yeni hizmet binası törenle açıldı.

Yaklaşan kongre takvimi öncesi teşkilatlanma çalışmalarında bulunmak üzere Mardin’de bulunan Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti bölge Koordinatörü Çorum Milletvekili Murat Yıldırım tarafından gerçekleştirilen açılışa İl Başkanı İbrahim Fide, İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, ilçe başkanları ve partili yöneticilerle birlikte partili üyeler katıldı.

“YAPILAN HİZMETLERDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten AK Parti Bölge Koordinatörü Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, “AK Parti’nin kuruluşundan bu yana Türkiye’de önemli ilkler yaşandı. İnsan hakları alanında, faili meçhullerin aydınlatılması noktasında, hukukun üstünlüğü noktasında yer altı ve yer üstündeki imar noktasında önemli mesafeler kat edildi. Yalnız bu alanlarda değil, sosyal adalet noktasında önemli atılımlar söz konusudur. Duble yollardaki hizmetler, 5 yıldızlı hastanelerimiz ama daha da önemlisi yeni eğitim sistemiyle okullarımızda seçmeli derslerde çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatı ders olarak okutulmaya başlandı. Tabi bütün bunları yaparken, bu milletin inancına ne kadar önem verdiğimizi de göstermiş olduk. Bizler bunları yaparken bütün bunlardan rahatsız olanların Türkiye’nin üzerinde farklı oyunlar oynamaya çalışıyorlar” dedi.

“MESCİD-İ AKSA’DA İNANCIMIZ TAHKİR EDİLİYOR”

Gezi olaylarında bir çiçeği, bir böceği bahane ederek AK Parti iktidarını yıkmaya yönelik bir darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hatırlarsanız, İstanbul valisi değişsin, İzmir valisi değişsin, sanki Türkiye bir müstemleke, emir eder gibi bir ruhla bir platform ortaya çıkıyor ve daha da öteye gidiyor ve diyor ki: ‘Siz, üçüncü köprüyü yapmayacaksınız, kanal İstanbul’u yapmayacaksınız, üçüncü hava limanını yapmayacaksınız.’ Yani Türkiye enerji koridoru olmasın’ diyorlardı yani Türkiye yeni büyük Türkiye olmasın, eski Türkiye kalsın istiyorlardı. Milletten desteğini arkasına almış Cumhurbaşkanımız elinin tersiyle bütün bunları itti. Bunlar muvaffak olamayınca 17-25 Aralık operasyonu tertiplendi, yargı darbesi denendi oda tutmadı. Yapılan seçimlerde elde edilen başarının ardından bu defa da gerçekten bütün Türkiye’yi üzen 6-7 Ekim olaylarını baş gösterdi. Bu olaylarda bu bölgede ölen 37 vatandaşımız hepsi de Kürt kökenli vatandaşlarımız. Ölen de Kürt’tü, Öldüren de Kürt’tü. Bu aslında bir kaos ortamı yaratmaya yönelikti. Burada neyi bahane ettiler, Kobani’yi bahane ettiler. Allah aşkına soruyorum IŞİD’in İsrail’e yönelik bugüne kadar bir tehdidini bir söylemini duydunuz mu? Ya da İsrail’in IŞİD ile ilgili söylediği bir tek cümle duydunuz mu? Bugün o katil İsrail’in askerleri, bizim ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya girdi ve daha önce yakıp, 2007 yılında Türkiye tarafından restore edilen minberi tekrar yakmak, yıkmak istiyorlar. Asker postalları altında kalan Kur’an-ı Kerimler yerlere atılıyor, yakılıyor. Burada inancımız tahkir ediliyor.”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ise Mardin’in Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte feshedilen eski merkez ilçe teşkilatının yerine kurulan Artuklu İlçe Başkanlığının çok kısa sürede hazırlanıp, iyi bir şekilde dekore edildiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

“AMACIMIZ ULAŞILABİLİR OLMAKTIR”

Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından 9 Temmuz 2014 tarihinde kurucu başkan olarak atandıktan sonra çalışmalara başladığını belirten Artuklu İlçe Başkanı Olacay Sekizkardeş, “Sayın Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda; Artuklu ilçe başkanlığının fiziksel anlamda özerkliğe kavuşması için ayrı özerk bir binaya taşınması talimatı almıştık. Bu talimat doğrultusunda, hem il başkanlığımıza, hem kurumlarımıza hem de vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşılabilirliği sağlama adına merkezi bir yer olan ilçe başkanlığımıza taşınma işlemimizi yaptık ve bugün de siz değerli katılımcıların uğurlu elleriyle binamızı hizmete açtık” dedi.