ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de tır şoförünü mescitte tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Ali Ç. (36), tutuksuz sanık Beytullah Ö, maktul Cem Sarıkan'ın (35) annesi Fatma, babası Gürbüz, kardeşleri Nevin ve Oktay Sarıkan ile avukatlar hazır bulundu.

Cem Sarıkan'ın aile avukatı Önder Öztürk, sanıklar arasında olay günü 3 kez telefon görüşmesi olduğunun tespit edildiğini belirterek, "2 sanık arasında iletişim vardır. Kooperatife girerken ve çıkarken sanıklar telefon görüşmesi yapmıştır. Beytullah Ö, azmettiricidir. Her iki sanık da cezalandırılsın" dedi.

Sanık Ali Ç. ise Beytullah Ö. ile kooperatiften çıktıktan sonra telefon görüşmesi yaptıklarını anlatarak, "Olayı ben gerçekleştirmedim, beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 22 Ocak'a erteledi.

75. Yıl Mahallesi'nde yaşanan olayda, 17 Ocak 2013'te Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin hizmet binasındaki mescide namaz kılmak için giren vatandaşlar, Cem Sarıkan'ın tabancayla vurularak öldürüldüğünü görmüş ve durumu polise bildirmişti. Olayın şüphelisi olarak polis tarafından gözaltına alınan Ali Ç. tutuklanmıştı.