ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, geçen yıl ocak ayında bir mescitte tır şoförünün öldürülmesine ilişkin yargılanan iki kişiden birine 25 yıl 10 ay hapis cezası verildi, diğeri beraat etti.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Ali Çetin (36), tutuksuz sanık Beytullah Öz, maktul Cem Sarıkan'ın annesi Fatma, babası Gürbüz, kardeşleri Nevin ve Oktay Sarıkan hazır bulundu.

Çetin, Cem Sarıkan'ı öldürmediğini ileri sürerek, "14 aydır tutukluyum ve mağduriyet yaşıyorum. Ölen kişiyi tanımıyorum bile. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Öz ise olayla ilgisinin olmadığını savunarak, "Maktulün bana bir zararı olmadı. Onu niye öldürteyim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Ali Çetin'i 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, azmettirici olduğu ileri sürülen diğer sanık Beytullah Öz hakkında beraat kararı verdi.

Odunpazarı ilçesi 75. Yıl Mahallesi'nde, 17 Ocak 2014'te, Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin hizmet binasındaki mescide namaz kılmak için giren vatandaşlar, tabancayla vurularak öldürülen 35 yaşındaki Cem Sarıkan'ın cesedini görmüş ve polise haber vermişti. Olayın şüphelisi olarak polis tarafından gözaltına alınan Ali Çetin, mahkemece tutuklanmıştı.