Türkiye’nin batı bölgelerinde başlayan yağışların, bu gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Kar yağışının yarın Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege, Eskişehir ile Ankara’nın kuzey ilçelerinde, 31.12.2014 Çarşamba Günü ise; karla karışık yağmur ve kar yağışlarının Marmara, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Kuzey ve İç Ege ile Eskişehir ve Isparta çevrelerinde görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da bugün kuvvetli Lodos ile yağmur şeklinde devam eden yağışın, öğleden sonra Lodos’un Karayele dönmesiyle, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı ve yağışın yarın sabah ilk saatlerinden itibaren kuvvetli (70-90 km/saat) Poyraz’la birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ve gün boyu etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. İstanbul’da kar yağışının, çarşamba günü (31.12.2014) öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmur şekline dönüşmesi bekleniyor.

Yarın görülecek kar yağışlarının kuvvetli Poyraz fırtınası ile birlikte Marmara’nın güney ve doğusu (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya), Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ile Zonguldak, Bartın ve Sinop’un iç kesimleri) ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yağışı ve Poyraz fırtınasının neden olabileceği, tipi şeklinde kar yağışı, kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.