SAMSUN (AA) - Meteoroloji bölge müdürlüklerinde 24 saat hizmet veren tahmin ve uyarı merkezini telefonla arayan vatandaşlar, hava durumuyla ilgili tahminleri alırken zaman zaman gülümseten sorular da yöneltiyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, merkeze gelen çağrıların bazılarını paylaşarak şunları kaydetti:

"Çamaşır, halı yıkamadan, açık alanda düğün yapmadan ya da yola çıkmadan önce 'Yağmur, kar yağacak mı?' diye vatandaşlarımız soruyor. 'Yağmur yağacak' dediğimizde güneşli hava beklentisi olanlardan 'Bir şey yapamaz mısınız?' ya da 'Yağmur ıslatacak mı?' şeklinde ilginç sorular da alıyoruz."

"Çamaşır asacağım, yağmur yağacak mı"

Çiftçiler ile ev işi yapan kadınlardan da sıkça telefon aldıklarına dikkati çeken Asar, şöyle devam etti:

"Ev hanımlarından 'Bugün çamaşır asacağım, yağmur yağacak mı?' ya da 'Halı yıkayacağım, hava nasıl olacak?' diye soru geliyor. Bazı vatandaşlar ise meteorolojinin ölçtüğünü düşünerek, deprem bilgisi almak için arıyor. Hiçbir yer ve zaman belirtmeden 'Hava durumu nasıl olacak?' diye soranlar var. 'Siz nereyi istiyorsunuz?' dediğimizde 'Siz nereyi verirseniz kabulümüz' diyenler çıkıyor."

"Gökyüzünde iz bırakan uçaklar bizim değil"

Gökyüzünde iz bırakan uçaklarla ilgili de sıkça soru aldıklarını bildiren Asar, "Bunların meteoroloji uçağı olduğu bilgisi tamamen yanlıştır" dedi.