Tüm yurtta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi üzerine meteoroloji yetkilileri uyarı yaptı. Marmara ve Ege’de fırtına, yurdun bazı kesimlerde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (Salı) Burdur ve Afyonkarahisar ile Isparta’nın batı çevrelerinde orta kuvvette, Konya, Karaman ve Isparta’nın doğu çevreleri ile Antalya ve Mersin’in yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

MARMARA VE EGE’DE FIRTINA

Meteoroloji’ye göre, Marmara ve Ege’de bu akşamdan itibaren kuvvetli rüzgar etkisini gösterecek.Buna göre; Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esmekte olan rüzgarın kuvvetlenerek, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren saate 60 ila 75 km hızda fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Güney Ege’nin güneyinde yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 60 ila 75 km fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın salı günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre: ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Manisa, Denizli, Sinop, Samsun, Ordu, Düzce, Zonguldak, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli’nin kıyı kesimleri ile Balıkesir’in kuzey çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, Kırklareli, Bilecik, Balıkesir, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor" denildi.