Metris Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlüler Mevlana’nın 741’inci Vuslat yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Şeb-i Arus programında Tasavvuf Müziği Konseri verip, sema gösterisi yaptı. Programda yakınlarını izleyen mahkum yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Ağırladığı ünlü isimlerle gündeme gelen Metris Cezaevi, bu yıl 2’incisi düzenlenen Şeb-i Arus programı ile farklı bir etkinliğe evsahipliği yaptı. Metris 2 No’lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’nda kalan tutuklu ve hükümlüler, Esenler Belediyesi tarafından, Hz. Mevlana’nın 741’inci Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen Şeb-i Arus programında sahne aldı. Kur-an’ ı Kerim’in okunması ile başlayan programda cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklulardan oluşan Tasavvuf Müziği Korosu, Tasavvuf Müziği konseri verirken, bir yandan da Sema Grubu, Sema gösterisi yaptı. Metris 2 No’lu T ve R Tipi Cezaevi’nde gerçekleşen anma programına, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler ilçe protokolü, mahkum ve tutuklu yakınları katıldı. Cezaevinde kalan yakınlarını dikkatle izleyen aileler, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

“MAHKUMLAR DA AİLELERİ İLE VUSLATI YAŞADI”

“Ne olduğunuz değil ne olacağınız ve sizin hayatın hangi aşamasında ne şekilde imtihan edileceğinizi bilmediğiniz bir dünyada yaşıyorsunuz” diyerek sözlerine başlayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “O açıdan bu mekanlar ve bu mekanlarda yapılan bu programlar dışarıda yaptığımız sosyal ve kültürel etkinliklerden çok daha farklı anlam içermektedir. Bu bizim açımızdan önemli olduğu gibi öyle zannediyorum ki bugün bu etkinlikte burada bütün marifetlerini ortaya koyan kardeşlerim ve adı gibi Hz Mevlana’nın vuslatının 741’inci yıldönümünde aslında aileleriyle vuslatı yaşayan bu kardeşlerimizin aileleriyle görüşmesi ayrı bir vuslatı içerdiği için o da ayrı bir güzellik. Bizler de geleneksel hale gelen etkinliklerde burada olan kardeşlerimize rehabilitasyon anlamında önemli bir katkı icra ederiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AİLELER, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kızıyla birlikte eşini izlemek için gelen İpek Güneş,”Eşimin burada olması güzel bir şey değil ama onu o kıyafetlerin içinde görmek çok güzel bir duygu” dedi.

Oğlunu izlemek için gelen Yaşar Sakat, düzenlenen programdan dolayı Esenler Belediyesi’ne teşekkür ederek şunları söyledi; ”Bizleri çocuklarımızın vasıtasıyla haberdar ettiler. Buraya katılmaktan dolayı mutluluk duydum. Çocuklarımızı gördüğümüz için ayrıca mutluyuz. Oğlumun kurtulmasını istiyorum.”

Eşini görünce gözyaşlarını tutamayan Esma Ünal Eşinin burada bulunmasından dolayı üzüntüsünü dile getirerek, ”Allah hepsini kurtarsın, çoluk çocuğuna bağışlasın, affetsinler Onlar için değişiklik olacak ama program bitince biz evimize gideceğiz. Onlar yine dört duvar arasına girecek. Kayınvalidemi getiremedim hasta olduğu için. Bu işlemi çoluk çocuğu ile dışarıda yapsınlar” dedi.