SİVAS (AA) - Sivas'ta, kent merkezindeki trafiği rahatlatmak için planlanan Mevlana Tüneli için güzergahdaki bazı konutların yıkımına başlandı.

Belediye Başkanı Sami Aydın, Mevlana Mahallesi'ni Aydoğan Mahallesi'ne bağlayarak trafiği rahatlatması planlanan Mevlana Tüneli'nin Aydoğan çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, ihaleyi gerçekleştikten sonra çalışmaların başladığını belirtti.

Aydoğan çıkışında bulunan 23 ev sahibine teşekkür eden Aydın, "Sivas için çok önemli olan böyle bir projeye gerçekten büyük kolaylık sundular, büyük destek verdiler, biz de onları mağdur etmemek adına elimizden geleni yaptık. 23 ailemizi belediyemize ait konutlara yerleştirdik. Hepsi, daireleri yapılana kadar bizim misafirimiz. Şu ana kadar hiçbir ailemiz, vatandaşımız mağdur olmadı" dedi.

Bugün itibarıyla çalışmaları başlattıklarını aktaran Aydın, Mevlana Tüneli'nin belediyenin bugüne kadar yaptığı en büyük proje olduğunu, kentin trafik ve ticaretini de çok pozitif yönde olumlu etkileyebileceğini ifade etti.

Aydın, projeye emek veren herkese teşekkür ederek, "İnşallah, 2017 yılı ortalarında bu tünelimizi yollarıyla beraber şehrimizin hizmetine sunacağız. Şehir merkezindeki trafiğin ciddi şekilde rahatlayacağı inancını taşıyoruz" diye konuştu.

Projenin hayırlı olmasını dileyen Aydın, "Hem prestijli hem maliyeti yüksek hem de bu bölgeye değer, cazibe katacak bu bölgenin ticaretini ve sosyal hayatını olumlu etkileyecek proje" ifadelerini kullandı.

Aydın'ın açıklamalarının ardından konutların yıkımına başlandı.