NEVŞEHİR (AA) - MHP Nevşehir İl Başkanlığına İlhan Kaya atandı.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, parti genel merkezi tarafından Nevşehir il teşkilatı kurucu başkanlığına atandığını bildirdi.

Görev süresince parti içinde birlik ve beraberliği sağlayacak tavrı sergileyeceğini belirten Kaya, "Omzumuza yüklenen yükün, bütün sıkıntıların birebir farkındayız. Ancak bu süreçte MHP’ye sahip çıkmamak, dışarıdan seyretmek bize asla ve asla yakışmaz" ifadelerini kullandı.

Kaya, şunları kaydetti:

"Bizim gayretimiz herkesi kucaklama yönündedir. Her kim olursa olsun birlikte olmamız, onlarla istişareler etmemiz gerektiğini düşünmekteyiz. Bugün partimiz üzerinde kasıtlı bir algı oluşturuluyor. Bu parti kesinlikle içerisinde fikir ayrılığı olan olmayan herkesle birdir, beraberdir, bütündür. Hiçbir MHP’li partisinin yara almasını istemez. Bütün camiamız daha iyi gelecek için elinden geleni yapacak ve bizlere desteğini esirgemeyecektir. Bu süreçte tarafımıza verilen Nevşehir MHP İl Başkanlığı görevini icra ederken birlik ve bütünlüğü sağlayacak tavır alacağımıza, teşkilatlarımızın daha güçlü olması için elimizden gelen gayreti göstereceğimize kimsenin şüphesi olmasın."

MHP Nevşehir İl Teşkilatı 29 Şubat'ta parti genel merkezi tarafından kapatılmış ve İl Başkanı Göksel Taşçı görevinden alınmıştı.