KONYA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan, AKP'deki düşüşü görmüştür. Foyasının ortaya çıkacağının paniğini yaşamaya başlamıştır. Derdi ve tasası budur. Korku yakasına yapışmıştır. Yalan, riya, talan sona yaklaşmıştır. Bu hesap verme ve rezil olma korkusudur. Bu Yüce Divan korkusudur" dedi.

Bahçeli, partisince Konya Şehir Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yakın tarihin en kritik seçiminin yapılacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konyalı olduğunu anımsatan Bahçeli, Davutoğlu'nun Konya'nın ülkü ve ilkeleriyle çeliştiğini öne sürdü.

Bahçeli, Davutoğlu'nun yanlışın ve yozlaşmanın içinde olduğunu öne sürerek, "Davutoğlu Konyalı'dan hangi siyasi maksat ve hedef için destek isteyecektir? Konyalının umutlarını karartmaya ne hakkı vardır? Davutoğlu, Erdoğan'ın başkanlık için kullandığı ve sonradan da buruşturup atacağı bir isimdir. Bunca emeğine yazık değil midir? Konya'nın kendisine bağladığı ümitlere haksızlık değil midir?" diye konuştu.

- "İnsaf, vicdan, ahlak ve iş için bizimle yürü Türkiye"

Milletin desteğiyle iktidara yürüdüklerini belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Yürüyüşümüz yoldan çıkanları yola getirecektir. Yürüyüşümüz; haksızlıklara engel olacak, mazlumlara uzanan el olacaktır. Yürüyüşümüz; toplumsal onarımı, huzurlu geleceği inşa edecektir. Konya, Mescid-i Dırarcılara karşı bizimle yürüyor. Konya, imtiyazsız, sınıfsız, zümresiz ve kaynaşmış bir geleceğe doğru bizimle yürüyor. Merhum şairimiz Akif’in dediği gibi, adaletin fıtratında istisna olmaması için bizimle yürü Konya. İnsaf, vicdan, ahlak ve iş için bizimle yürü Türkiye. Tayyip Erdoğan dün Kırıkkale'de buyurmuş, 'her partiye eşit mesafedeyim' demiş. 'Ama gönlümde de bir aslan yatıyor' diyor. Biz gönlünde aslan mı çakal mı olduğunu gerçekten bilemeyiz. AKP'nin seçim beyannamesini okuduğunu ağzından kaçırarak siyasi ahlaksızlık tarihine geçecek bir olaya imza atan bir Cumhurbaşkanı'nın mevcudiyeti zaten büyük bir talihsizliktir. Milletimiz için darbeciler kadar yüz karasıdır. Buna bir de tarafsızlık ve aynı mesafede durma zırvaları ilave olmuştur. Aziz vatandaşlarım Allah için söyleyiniz; AKP'ye oy veren vatandaşlarım da dahil, bu yalana kim inanır? Bu sözlere hangi akıl ve ahlak sahibi kanar? Şimdi Erdoğan’ın bütün partilere aynı mesafede olduğunu söylemesi, siyaset tarihinin en büyük ahlaksızlıklarından birisidir."

- "Erdoğan, AKP'deki düşüşü görmüştür"

Bahçeli, AK Parti'nin oylarının düşüşe geçtiğini ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Erdoğan, AKP'deki düşüşü görmüştür. Foyasının ortaya çıkacağının paniğini yaşamaya başlamıştır. Derdi ve tasası budur. Korku yakasına yapışmıştır. Yalan, riya, talan sona yaklaşmıştır. Bu hesap verme ve rezil olma korkusudur. Bu Yüce Divan korkusudur. Erdoğan'a tavsiyemiz şudur: gel, gereksiz açıklamalardan vazgeç. AKP'nin tarafı olmak sana çok yakışıyor. Kukla genel başkanını yanına al ve mitinglere birlikte çıkın. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ne yaparsanız yapınız, yürüyüşümüze engel olamayacaksınız. Ne yaparsanız yapınız, hesap vermekten kurtulamayacaksınız. Konya her şeyi görüyor ve yaşıyor. Allah'ın izniyle, Türkiye de, Konya da ilkesiz, dengesiz, teslimiyetçi bir iktidarın tükenişine şahitlik edecektir."

AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında yoksulluğun giderek arttığını savunan Bahçeli,  kepenklerin günden güne kapandığını, çocukların umutsuz, gençlerin ise eğitimsiz kaldığını ileri sürdü.

"Yolsuzluklar büyüdü, kanunsuzluk kol gezdi. Yoksulluk ve yokluk sizdedir. Sıkıntı sizin yakanızdadır" diyen Bahçeli, "Peki, 13 yıl süren bu kirli oyunda kim zengin oldu, kim kazandı? Kapkaççı kaçakçı, hırsız, rüşvetçi, yağmacı, faizci, rantiyeci, sıcak paracı, borsa simsarı, döviz taciri parasına para kattı. Kaybeden ise Konyalı memur, esnaf, namuslu iş adamı, emekli, işçi ve çiftçi oldu" ifadelerini kullandı. 

Türk çiftçisinin 'kredi ekip borç ve faiz kaldırdığını' savunan Bahçeli, 2002'de 3,3 kilogram buğday satarak 1 litre mazot alınabilirken, 2014'te 5,22 kilogram buğdayla 1 litre mazotun alınabildiğini bildirdi.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Girdi maliyetleri katlanırken, geliriniz yerinde saydı, hatta geriledi. Bu tablo çiftçimizin, yarı yarıya yoksullaştığının kanıtıdır. Köylerde enflasyon canavarı egemenlik kurmuştur. Türk çiftçisi AKP döneminde toplam olarak milyarlarca lira zarar etmiştir. En büyük kayıp ise Konya'nın can damarı olan buğdaydadır. Konyalı çiftçi kaybederken, yandaşlar hem karadan hem de denizden işlerini yürüttüler. Söylediklerimde eksik vardır ama fazla yoktur. AKP'ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır. AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye’yi harabeye çevirmiştir. AKP'ye destek veren kardeşim; ülken, milletin, vatanın ve geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır ve ümit yoktur.  CHP'ye oy veren vatandaşlarım, gelin bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim; boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanındadır."

(Sürecek)