SİVAS (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin AK Parti ile uçurumun kenarına kadar getirildiğini iddia ederek, "Eğer bir 4 yıl daha yetki verirseniz hep birlikte uçacağımız kesindir ancak bu uçma, gökyüzüne doğru değil, uçurumun dibine doğru olacaktır" dedi.

Bahçeli, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, genel seçimlere 14 gün kala tek başına iktidarın habercisi olan bu toplantıya katılan herkesi en içten duygularla selamladığını belirtti.

Mitingin milletin geleceğinde çok önemli sonuçlar çıkaracağına yürekten inandığını söyleyen Bahçeli, "Buradan Akıncılar'a, Altınyayla'ya, Divriği'ye, Doğanşar'a, Gemerek'e, Gölova'ya, Gürün'e, Hafik'e, İmranlı'ya, Kangal'e, Koyulhisar'a, Suşehri'ne, Şarkışla'ya, Ulaş'a, Yıldızeli'ne ve Zara'ya sevgi ve saygılarımı gönderiyorum" diye konuştu.

Huzur ve güvene doğru, ahlak ve adalete dönük yürüyüşlerinin Türkiye'nin milli ve manevi istikrarını gözettiğini vurgulayan Bahçeli, milli kimliğin nefesi olduklarını aktardı.

Bahçeli, "Türkiye'yi uçurumun kenarına getiren AK Parti'ye karşı yürüme vaktidir. Hırsıza karşı yürümenin zamanıdır. Rüşvetçilere, kalpazanlara, kaçakçılara, bölücülere, kul hakkını midesine indiren haramzadelere karşı yürümekten başka seçenek kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Yürünmezse akıbetin korkunç, geleceğin karanlık olacağını ve Türkiye'nin ufkunun kapanacağını ileri süren Devlet Bahçeli, Sivaslı işçi, emekli, yetim, öksüz, dul, garip, mazlum, işsiz ve yoksul için yürüyeceklerini kaydetti.

- "AKP bu devrin Kuvayiinzibatiyesidir"

Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinde destek isteyerek, şöyle konuştu:

"Sizin bu duruşunuz yalancılara, yandan çarklılara ve yardakçılıkta sınıf atlayanlara en iyi cevap olacaktır. Durursak Türkiye'yi acı verici gelişmeler beklemektedir. Ayakkabı kutularına tomar tomar dolar ve avro saklayan haramzadeler, yürüyüşümüzden korkmaktadır. Kollarına yüz binlerce lira değerindeki kol saati takanlar, yürümemizden ürkmektedir. Cumhuriyete reklam arası diyen yıkım aktörleri, ihanet filminin devamını istemektedir. Cumhuriyet şehri ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Kongre Binası'nın önünde utanmadan Kuvayimilliye ruhundan bahseden müflis ve ahlaksız siyaset erbabı, hala Sivas'tan destek beklemektedir. Davutoğlu, kendilerinin 3. Kuvayimilliye olduğunu sık sık tekrarlamaktadır. Ne var ki ben kendisini uyarmış ve demiştim ki AKP bu devrin Kuvayiinzibatiyesidir. AKP Mondros havarisi, Sevr hayranı, batıl ve yabancı planların takipçisidir. Kuvayimilliye olduğunu iddia eden bir zihniyet Türkiye Cumhuriyetine düşman olur mu? Kuvayimilliye olduğunu söyleyen bir anlayış Türklük'e savaş açar mı?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "Bu uyduruk ve uydu Başbakan, bizi yasa dışı terör örgütleriyle aynı hizada gösterme küstahlığına soyunmuştur. Anlaşılan geometriye merak salmış ve Milliyetçi Hareket'i, içine dahil ettiği altıgenle mücadele ettiklerini hezeyan nöbetleri eşliğinde iddia etmiştir. Davutoğlu, PKK ile geçirdiği balayı günlerine şimdilerde nazlanarak sırt dönmüştür. DHKP-C terör örgütüyle gizli kapaklı iş veren taşeron ilişkilerini inkara kalkışmıştır. HDP ile can ciğer kuzu sarması oldukları günleri ise ne hikmetse unutmuştur. Başbakan Davutoğlu'nun, bizimle aklının ermediği bir geometri polemiğine girmesi bir defa aymazlık ve hafifliktir" diye konuştu.

Bahçeli, Davutoğlu'na bazı hususları Sivas'tan hatırlatmak istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sayın Davutoğlu, geometriye merak saldıysan önce daire ve çemberden başlayacaksın. Daire ve çember aynı zamanda sıfır sayısını ifade eder. Bunun için gideceğin yer bellidir. Villasındaki haram, rüşvet paralarını çocuklarına sıfırlatan Beştepe'ye soracaksın. Üçgen arıyorsan uzaklara gitmene gerek yok, hemen yanı başında bulacaksın kutucu, kasacı eski bakanların, rüşvetçi, İranlı karanlık simanın ve havuzcu yandaş iş adamlarının rüşvet üçgenini göreceksin. Altıgen istiyorsan PKK, HDP, İmralı canisi, Barzani ve DHKP-C ile iç içe girdiğin kabın şekline bakacaksın. Sayın Davutoğlu, temsil ettiğin siyasi zihniyeti en iyi özetleyecek geometrik şekil bil ki yamuktur. Siyasetteki yamuk örneğini de aynaya bakınca göreceksin."

- "Milliyetçi Hareket ne diyorsa, neyi savunuyorsa arkasındadır"

MHP Lideri Bahçeli, siyasi çizgilerinin ortada olduğunu, paralelci, rüşvetçi ve kumpasçı olmadıklarını aktararak, "Bizim mayamızda ve meşrebimizde yetim hakkına el uzatmak, para sıfırlamak, ve rüşvet yemek zilleti yoktur. Bizim komplo ve tezgahla işimiz olmaz, kumpas ortaklarımız da olmamıştır. Paralel, parabol, altıgen, çokgen ve diğer geometrik şekiller bize yabancıdır. Milliyetçi Hareket neyse odur. Milliyetçi Hareket ne diyorsa, neyi savunuyorsa arkasındadır. Kıvırmak AKP’ye has bir zillettir. Çarkçılık Davutoğlu ve Erdoğan'ın ustalık alanıdır. Hısım, dünür ve akrabalara ihlaleler peşkeş çekilirken Davutoğlu sessizdi. 1 milyar 370 milyon liraya kaçak ve karanlık saray dikilirken Davutoğlu şantiye bekçisidir. Gemiler yüzerken, rüşvet ağı vızır vızır çalışırken, hazineye hortum bağlanırken Davutoğlu, 17-25 Erdoğan'ın arkasına saklanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Sivas'ta bir çok iş yeri ve kurumun kapatıldığını ve taşındığını belirten Bahçeli, iktidar oldukları takdirde Sivas'ı tarım ve hayvancılığın merkezi haline getireceklerini söyledi.

Sivas'ın sorunlu, köylünün ve çiftçinin gözü yaşlı olduğunu aktaran Bahçeli, "Rantiyeciler, faizciler, yandaşlar cebini doldurmaktadır. Bölücülük azmıştır. Erdoğan ve Davutoğlu’nun sözlerinden cesaret bulmuştur. Pazarlıklardan umutlanmıştır. Ve bu kara tablonun önünde duran Başbakana göre Türkiye uçmaktadır. Türkiye, AKP ile uçurumun kenarına kadar getirilmiştir. Eğer bir 4 yıl daha yetki verirseniz hep birlikte uçacağımız kesindir ancak bu uçma, gökyüzüne doğru değil, uçurumun dibine doğru olacaktır" dedi. 

Türkiye'nin sosyal, ekonomik, stratejik bir uçurumun kenarına kadar getirildiğini ileri süren MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle konuştu:

"Başbakan’ın ağzından, bölünme ve cepheleşme ivme kazanmıştır. Verilen tavizler ve gösterilen teslimiyet bekamızı tehdit eder hale gelmiştir. Türkiye’nin yeni dönemde AKP eli ile tüketilmesi, bitirilmesi planlanmaktadır. Vatanımız tasfiye edilmek istenmektedir fakat buna Milliyetçi Hareket Partisi izin vermeyecektir. Yaklaşan tek başına iktidarımızda, bütün dayatmalar birer birer ortadan kaldırılacak, onarım sağlanacaktır. En kısa sürede AKP tahribatlarının izi silinecek, yaralar sarılacak ve işbirlikçilerden mutlaka hesap sorulacaktır. Bu nedenle, Sivaslı vatandaşlarım, 7 Haziran’da sandık başında gittiğinizde, tek başına AKP iktidarı ile geçen kara günleri unutmayacağınızdan eminim. Yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, yasak, yalan ve talan ile geçen yılları asla unutmayacağınızdan eminim. Bölücülüğe tanınan imtiyazları, teröre verilen cesareti unutmayacağınıza inanıyorum."

(Sürecek)