Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanlığı TSK’nın Suriye Afrin’de yaptığı Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan Mehmetçikler için Balıkesir’de ‘Sıladan Cepheye’ adıyla yaptığı organizasyon ile lokma hayrı yapıldı ve kurban kesildi.

MHP İl Başkanlığı Afrin’de şehit olan Mehmetçikler için Balıkesir Zağnos Paşa Camiinde cuma namazı sonrası lokma hayrı yaptı. Etkinlikte dualar okunarak 9 adet koç kurban olarak kesildi. Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç lokma kazanın başına geçerek, lokma pişirdi. Zağnos Paşa Caminde yapılan kurban kesimi ve lokma hayrı öncesi MHP İl Başkanı Suat Par, “MHP Olarak Afrin operasyonu ve şehitlerimiz için şühedaya vefa adına Cuma namazına müteakip lokma hayrı düzenledik. Binlerce yıldır Türklerin Anadolu topraklarından atmak için 7 düvel ile mücadele etmiştik. TSK Afrin’de mücadele ediyor. Bizde desteklemek ve Yüce Türk Milleti adına askerimize destek vermek için burada lokma hayrı düzenledik. Günümüz siyaset yapma günü değil diyen Liderimiz Devlet Bahçelinin dediği söz Önce ülkem, sonra milletim, sonra partim ve ben diyen liderimiz, ‘Vatan yoksa siyaseti kime yapacağız’ dedi. Ne Mutlu Türküm” diyene” dedi.

Başkan Par, neden 10 kurban kestiklerini de izah etti. Par, “9 ışık ideolojik MHP’nin kullandığımız bir doktrin. Bir dostumuz da 1 koç gönderdi. Balıkesir plakası 10. Kurban sayısı bu ruha uygun oldu” dedi.

Lokma hayrı ve kurban kesimi sırasında Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da MHP’nin düzenlediği lokma hayrı ve kurban kesimine katıldılar. Lokma hayrı ve kurban kesiminde AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, düzenlenen organizasyonda kısa birer konuşma yaparak, Afrin’de şehit olan askerlerimize ve orada bulunan ordumuza dua ederek, askerimizin Suriye’de başarılı olmasını ve kazasız belasız bitirmelerini dilediler.

MHP’nin düzenlediği lokma ve kurban hayrına AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ülkü Ocakları Başkanı Halil Görmen, Karesi MHP İlçe Başkanı Osman Tümer, Altıeylül MHP İlçe Başkanı Orhan Dereli, MHP eski il Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.